Язовирът в Калифорния май няма да се спука


Язовирът в Калифорния май няма да се спука
13 Февруари 2017, Понеделник


След истерични съобщения за евакуация в САЩ, впоследствие се оказа, че пукнатината в язовирната стена край Оровил не била толкова страшна

Автор: Десант

Медиите в цял свят днес тиражират от страшно по-страшно новината как американски язовир се пропукал фатално и ще залее едва ли не цяла Калифорния. Десетки хиляди американци през глава хукнали да се евакуират преди водната стихия аха всеки момент да помете домовете им.

Както първоначално се съобщаваше, включително и от такава авторитетна информационна агенция като "Ройтерс", разцепването на язовирната стена можело да стане във всеки един момент. 

По-късно обаче стана ясно, че заплахата не е чак толкова голяма, колкото се представяше от медиите. Въпреки това, разпореждането за евакуация на жигелите от близките населени понктове все още остава сила, макар и без такава паника и истерия, както досега.

Понастоящем калифорнийските власти изготвят план, който предвижда са въртолети да бъдат нахвърляни камъни в откритата част на водоема с цел да се засипе пукнатината в преливника.

Построената между 1962 и 1968 г. язовирна стена в Оровил е най-високото хидротехническо съоръжение в САЩ - нейната височина е 230 метра.





В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки