Пясъчни дюни и скални местообитания може да се видят и в Русе


13 Февруари 2017, Понеделник


Едноименната изложба на Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН от 14 февруали ще може да бъде видяна в Екомузея с аквариум в дунавския град

Автор: Десант

Изложбата „Пясъчните дюни и скалните местообитания – част от красивата природа на България“, подготвена от Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания при БАН достигна и до русенския Екомузей с аквариум. Откриването й там ще е на 14 февруари от 14  часа.

Експозицията представя разнообразието от дюни по Черноморското крайбрежие, както и скалите и сипеите в предпланинските и планински територии на България, които остават извън екологичната мрежа Натура 2000. Чрез разнообразната си флора и фауна те представляват важен елемент от биологичното разнообразие в страната.

Фотосите насочват вниманието към възможностите за туризъм и опознаване на природни забележителности и типичното за екосистемите биологично разнообразие.

Изложбата е изготвена в рамките на проект „Картиране и оценка на екосистемните услуги в земи с рядка растителност в България” по програма "Биологично разнообразие и екосистеми“, съфинансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и националния бюджет.

Целта на проекта е да се подготви карта на разпространението на местообитанията, принадлежащи към този тип екосистема и чрез набор от индикатори да се направи оценка на състоянието и ползите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки