Григор Димитров триумфира на родна земя


Григор Димитров триумфира на родна земя
12 Февруари 2017, Неделя


Първата ни ракета с лекота спечели финала на Sofia Open

Автор: Десант

Григор Димитров спечели с лекота финала на тенис турнира Garanti Koza Sofia Open. Пред родна публика ракета №1 на България победи със 7:5, съперника си в последния мач белгиеца Давид Гофен, с което записа шеста победа на турнир в своята кариера и втора титла от началото на годината.

След мача той се обърна към публиката и заяви, че без нея е нямало как да победи. След като от трибуните се чу „Обичаме те, Гришо“, тенисистът отвърна с „И аз вас!“.

Димитров за пореден път от началото на сезона показа вече колко разумно играе и колко концентриран е във важните моменти. Той успя да постигне пробив, с който сложи край на първия сет при 7:5 след 54 минути игра.

Вторият сет обаче бе тръгна доста по-добре за Димитров, който започна да играе все по-решително и смело. В този период Гофен сякаш се разколеба, а съперникът му се развихри за радост на хилядите по трибуните.

Най-добрият ни тенисист бе посрещнат с оглушителни аплодисменти от над 12 хиляди зрилети в „Арена Армеец“ при влизането си в залата. Десетки български знамена се развяваха, а публиката демонстрира нетърпението си за срещата.

Григор Димитров достигна до финала на Sofia Open след като безкомпромисно отстрани един след друг Йежи Янович от Полша, сърбина Виктор Троицки, който е миналогодишният вицешампион и грузинеца Николоз Басилашвили.


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки