Акве калиде може да се включи в европейската културна концепция "Виа Аква"


Акве калиде може да се включи в европейската културна концепция "Виа Аква"
12 Февруари 2017, Неделя


За целта Бургас ще сключи споразумение за обмяна на опит с германски и италиански общини

Автор: Десант

Общата културна концепция "Виа Аква" ще свърже европейски градове, специализирани от древни времена в различни области на приложение на водата – водоснабдяване, водна енергия, минерални извори, водата като транспортен път.

Община Бургас се включва в инициативата с туристическия комплекс „Акве калиде“ край Бургаските минерални бани. Древната история на селището, широката му известност като лечебен курорт по времето на неговия разцвет, устойчивостта в експлоатацията на минералните извори през вековете и не на последно място – настоящото му възраждане като модерен културно - исторически център, правят туристически комплекс „Акве калиде“ подходящ партньор спрямо изискванията на проекта.

Предстои общинските съветници в морския град да гласуват Споразумение за партньорство с дружество „Регио Аугсбург Туризъм“ към Община Аугсбург (Германия) и Община Витербо (Италия), което ще обедини опита на германската, италианската и българската общини по отношение на опазването на културно-историческото наследство, развитие на съществуващи и разработване на нови културни продукти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки