Мощна обществена вълна се надигна в защита на гранчаря Михаил Цонков


Мощна обществена вълна се надигна в защита на гранчаря Михаил Цонков
12 Февруари 2017, Неделя


В негова подкрепа се обявиха от "Лудогорец", "Локомотив"-Пловдив, бургаският клуб по бойни изкуства и много други българи

Автор: Десант

Сдружение „ОФК Лудогорец” излезе с официална позиция относно случая с бившия граничен полицай Михаил Цонков, който тези дни получи призовка за връчване на обвинителен от турски наказателен съд във връзка с инцидент от 2008 г., при който българинът защити границата ни от турски бракониери.

"Да говорим за морал и чест вече не е достатъчно, тук е моментът, да говорим за България. Силно се надяваме, че институциите ще застанат твърдо и непоколебимо зад човек, защитил границите на Родината. Една прословута фраза се е отпечатала в съзнанието на всеки българин: „Нито крачка назад, зад нас е България” Така е постъпил и Цонков в момента, в който е защитил границите на България" - изтъкват лудогорци.

Те не се съмняват, че без значение политическо, футболно, религиозно пристрастие и убеждение всеки един българин ще застане зад Мишо в този момент. "Нека и държавата да покаже непоколебимо своята воля, сила и морал" - категорични са те.

В защита на Цонков застанаха и привържениците на "Локомотив" - Пловдив. А също и каратеките от бургаския спортен клуб по бойни изкуства "Интер".

Подкрепата си за ганичаря и почетния гражданин на Бургас изрази и кметът на морския град Димитър Николов.

"За мен категорично няма казус с невинността на Цонков и колегите му граничари. Те са пазили нашата граница и невинността им категорично е потвърдена и от българския, и от европейския съд за защита правата на човека" - това написа той в личната си страница в социалните мрежи.

Междувременно страницата във "Фейсбук" "Долу ръцете от граничар Михаил Цонков" продължава да набира последователи и само за два дена те вече са над 4500 човека.





В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Българин
13.02.2017 18:11:51
0
0
Мишки управляват държавата ни а мишоците са страхливи ако те направят грешен ход първо на тях ще искараме червата а за мишо ще водим истинска воина срезаните,'
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки