Археолози представиха в Приморско откритията си от миналата година


Археолози представиха в Приморско откритията си от миналата година
11 Февруари 2017, Събота


Срещата събра специалистите, проучващи обектите в Югоизточна България

Автор: Десант

Историческият музей в Приморско днес е домакин на ежегодната, 36-та по ред, регионална конференция на археолозите от Югоизточна България.

Археолозите се събират в морския град в навечерието на Деня на археолога - 14 февруари, за да представят доклади за извършените археологически проучвания през изминалата 2016 г. На форума бяха представени резултатите от разкопките на територията на  Приморско, Созопол, Бургас, Несебър,  Карнобат,   Елхово,   Ямбол,   Нова Загора,  Раднево,  Сливен, Стара Загора и Казанлък.

По-конкретно изнесените доклади представиха откритията, направени при археологическите проучвания на Фармакида, на  некропола в м. Месарите край Созопол, на останките от крепосттите Русокастро, Форос, южната крепостна стена на Кабиле, средновековния замък Малкото кале до с. Воден, ранното неолитно светилище при с. Маджерито, източния некропол на Августа Траяна, Акве калиде и др., някои от които за първи път се оповестяват на научен форум. 
В категории: Археология , Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Наблюдател
07.04.2017 08:11:01
0
0
Това е чудесно ! Но още по-приятно ще бъде ако общината забрани дървата за огрев да се ползват през лятото за загряване водата на почиващи. Не стига ,че нямаме друга алтернатива през зимата, но и през лятото ни обвиват с дим.Вече почнаха да си носят дървата за лято 2017. При вятър комините бълват дим , а саждите падат по терасите , влизат през отворените прозорци. Пълна простотия, а искаме почиващи !
Нека общината измери токсичността около църквата ! Не само да се хвалим с доброто ,което сме постигнали, а да се оглеждаме и за лошото !

Агенция Монитор - понеделник, 06-02-2017 - 18:47

Карта на държавите с най-мръсен и най-токсичен въздух нареди България на едно от челните места в света, пише сайтът Wired.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки