НФСБ поиска оставката на Надежда Нейнски


НФСБ поиска оставката на Надежда Нейнски
10 Февруари 2017, Петък


На среща със служебния външен министър патриотите са изразили опасения, че изборите в Турция пак може да бъдат манипулирани

Автор: Десант

Днес представители на НФСБ, начело с лидера на патриотичната партия Валери Симеонов се срещнаха със служебния министър на външните работи Ради Найденов по повод организацията на изборите на 26 март 2017 г. в чужбина и опасността те да бъдат манипулирани в Турция.

„Поставихме въпроса за броя на секциите в Турция, тъй като имаме опасения, че те пак ще бъдат максималния брой 35, въпреки че в закона успяхме да наложим до 35.

На всички ни е ясно, че там се извършват мащабни манипулации - хората не разбират български език и не знаят за какво гласуват. Това става под командата на изселническите организации и чрез техните гласове се манипулират изборите в България“, заяви Симеонов след срещата с външния министър.

На нея председателят на НФСБ е поставил и въпроса да бъдат инструктирани служителите на МВнР декларациите за гласуване извън избирателния списък задължително да се попълват вътре в секциите пред комисията, което досега беше грубо нарушавано.
 
„Сега като има машинки, на които по-бързо ще се гласува, очаквайте по 4-5 хиляди гласа от секция“, допълни Симеонов.

От НФСБ поискаха също така служебният министър Ради Найденов да отзове Надежда Нейнски от длъжността посланик на България в югоизточната ни съседка.

„Надежда Нейнски е използвала поста си на посланик в Анкара, за да разпрати писма до всички изселнически организации от всякакъв калибър и характер, за да ги убеждава, че трябва да поискат откриването на максималния брой секции. 

Това не е нейно задължение. Достатъчно е да се изнесе информация, така както се изнася за всички останали държави в ЕС и извън него.

Нейнски съвсем съзнателно е искала от изселническите организации да подават заявления“, заяви председателят на НФСБ Валери Симеонов.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки