Патриотите: Долу ръцете от граничаря Михаил Цонков


Патриотите: Долу ръцете от граничаря Михаил Цонков
09 Февруари 2017, Четвъртък


Валери Симеонов лично се ангажира със случая и обеща да организира подписка в защита на достойния българин


Информацията, че Михаил Цонков е получил призовка за процес срещу него в  наказателиян съд в Къркларели, шокира всички родолюбивви българи.

Почетният гражданин на Бургас е заплашен от екстрадиране в Турция заради това, че през 2008 г. защити границата ни от бракониери.

От „Обединени патриоти“ заявиха, че са готови да включат Михаил Цонков в листата за народни представители на Обединени патриоти, за да може той да получи имунитет.


Евродепутатът Ангел Джамбазки пък отправи покана до него за осъществяване на среща с Комисията по отбрана и сигурност към групата на Европейските консерватори и реформисти, както и с водещи депутатите от Комисията по външни работи в Европейския парламент, като целта е евродепутатите да бъдат информирани за проблемите по опазване на европейската граница и европейското икономическо пространство.

„Не можем да допуснем наш сънародник, защитил държавната граница от турски бракониери, да бъде съден по законите на неосманиста Ердоган“ – заяви евродепутатът.

В интервю за сайта Флагман.бг лидерът на НФСБ Валери Симеонов окачестви случващото се като недопустимо изкривяване и изопачаване на международното право! По думите му, поредната нагла, брутална намеса на Турция във вътрешните работи на България.

„Българската страна изобщо не трябваше да допуска връчването на призовката. Той е подсъдим само по законите на България, след като случаят е в български териториални води“ – изтъкна Валери Симеонов.

„Българското правосъдие отказа да наложи каквото и да било наказание, тъй като няма нарушение според българските закони. Въпросът приключва. Това означава ли, че България трябва да плаща кръвен данък на Турция за всяко хрумване на техния лабилен президент? България просто трябва да си защитава поданиците!“ – категоричен е той.

Валери Симеонов пое отговорността лично да се ангажира със случая. „Оттук нататък ще бием камбаната на недоволството, на съпротивата. Ще вдигнем обществеността на Бургас, която беше мобилизирана и бяха събрани стотици хиляди подписи в защита на Цонков. Ще направим това отново. Но няма да допуснем този достоен син на България да бъде подлаган втори път на такова унижение!“ – подчерта председателят на НФСБ и съпредседател на „Обединени патриоти“.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Атанас Атанасов
09.02.2017 23:08:12
3
0
ГРУПАТА НА АДМИНИСТРАТОРИТЕ НА ГРУПИ ВЪВ ФЕЙСБУК, ГРУПАТА ЗА НАЦИОНАЛНО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ, ГРУПАТА ДВИЖЕНИЕ БЕЛИЯ ГЪЛЪБ, ГРУПАТА СРЕЩУ ПОЛИТИЦИ, БАНКЕРИ И ДРУГИ НАРОДНИ ИЗЕДНИЦИ
И
ДРУГИ ГРУПИ, КОИТО БИХА СЕ ПРИСЪЕДИНИЛИ КЪМ НАШИЯ КЪТЕГОРИЧЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ БУРГАСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД, КОЙТО Е ПРИЗОВАЛ НАШИТЕ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ ЗАЩИТИЛИ НАШАТА ГРАНИЧНА БРЕГОВА ЗОНА ДА СЕ ЯВЯТ В ТУРСКИЯ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД В КЪРКЛАРЕЛИ
ЗАЯВЯВЯМЕ:
КЪТЕГОРИЧНОТО СИ ПРОТИВОПОСТАВЯМЕ НА РЕШЕНИЕТО НА БУРГАСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД ДА ЕКСТРАДИРА НАШИТЕ ГРАНИЧНИ ПОЛИЦАИ И ДА ГИ ПРИДАДЕ НА ТУРСКИ СЪД ЗА ТОВА, ЧЕ СА ИЗПЪЛНИЛИ СВОЯ СЛУЖЕБЕН ДЪЛГ В ЗАЩИТА НА НАШАТА БРЕГОВА ГРАНИЦА ОТ ТУРСКИ БРАКОНИЕРИ! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ИНЦИДЕНТА С УБИТИЯ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН - БРАКОНИЕР Е В СЛЕДСТВИЕ НА СЛУЧАЕН И НЕВОЛЕН ПО НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ ИЗСТРЕЛ! ИНЦИДЕНТА С УБИТИЯ ПО НЕВОЛЯ И СЛУЧАЙНОСТ ТУРСКИ ГРАЖДАНИН СЕ Е СЛУЧИЛ НА НАША БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ В БЪЛГАРСКИ ТЕРИТОРИАЛНИ ВОДИ!
СЪГЛАСНО МЕЖДУНАРОДНОТО И НАШЕТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ПОДОБНИ ИНЦИДЕНТИ СЕ РЕШАВАТ ОТ СЪДА НА ЧИЙТО ТЕРИТОРИЯ ТЕ СА СЕ СЛУЧИЛИ!
АКО НАШИЯ ПРОТЕСТЕН АПЕЛ СРЕЩУ ЕКСТРАДИРАНЕТО НА МИХАИЛ ЦОНКОВ, ЖИВКО ПЕТКОВ И НИКОЛАЙ ТОШКОВ НЕ БЪДАТ ЧУТИ И ЕКСТРАДИРАНЕТО ИМ НЕ БЪДЕ ОТМЕНЕНО ТО НИЕ СМЕ ГОТОВИ ЗА ЕФЕКТИВНИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В ТОВА ЧИСЛО И ЗА ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки