Четири дни Плевен ще е пчеларска столица


Четири дни Плевен ще е пчеларска столица
Снимка: plevenzapleven.bg
09 Февруари 2017, Четвъртък


Участие в международно изложение-договаряне тази година взимат 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия

Автор: Десант

Mеждународно изложение-договаряне „Пчеларство – Плевен 2017” се провежда от днес, 9 февруари, до 12 февруари в Търговски център "Плевен”. Участие във форума тази година вземат 166 фирми, пчелари и организации от страната, Европа и Азия.

Изложителите представят последни новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни препарати, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти и производи (козметика, напитки и др.), опаковки и етикети, лицензирани лаборатории, специализирано обучение и литература, медоносна растителност – фиданки и семена, финансиращи и консултантски организации, високопроходима техника, ремаркета и фургони. На изложението се конкурират три от най-големите европейски фирми с конвейрни линии за екстракция на меда.

Посетителите и гостите ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Редом с тях пчеларите ще се запознаят с асортимента на фирми и представители от Австрия, Канада, Италия, Германия, Англия, Полша, Сърбия, Турция, Гърция, Китай, Финландия, Франция, Босна и Херцеговина, Хърватия, САЩ, Швеция, Испания, Румъния, Словения, Унгария.

Изложението отново ще бъде посетено от организирани групи пчелари от различни региони на страната и от Румъния, Сърбия, Хърватия, Гърция, Македония, Кипър, Турция.

По традиция форумът е съпроводен от съпътстваща програма, включваща презентации и дискусии по актуални теми в пчеларството, с посещение на образцови пчелини. Лектори от Германия, Италия, Австрия, Полша, Сърбия, Румъния, Русия и България ще представят пред българските пчелари и гости новости, тенденции и аспекти в бранша.

В рамките на пчеларското изложение ще се проведе и Международна асамблея на Балканската федерация на пчеларските съюзи.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки