Призовават МВР да прати незабавно жандармерия около „Виетнамските общежития“


Призовават МВР да прати незабавно жандармерия около „Виетнамските общежития“
07 Февруари 2017, Вторник


Столичният общински съветник от ВМРО Карлос Контрера е категоричен, че циганското гето в "Красна поляна" трябва да бъде премахнато

Автор: Десант

През изминалата седмица Столична община предприе действия по премахването на обекти в т.нар. „Виетнамски общежития” в „Красна поляна“. За тях има влезли в сила заповеди за премахване по реда на Закона за устройство на територията.

На 5 февруари лидерът на ромската партия ДРОМ Илия Илиев организира неразрешен митинг на територията на частна общинска и публична общинска собственост (ул. „Ришки проход”), по време на който обясни, че ще прави верига и няма да допусне събарянето на постройки, за които има влезли в сила заповеди.

Във връзка със създалото се напрежение покрай събаряето на превърнатите в циганско гето стари постройки, в които някога бяха настанявани работещите в София виетнамци, общинският съветник и председател на групата „Патриоти за София“ в Столичния общински съвет Карлос Контрера изпрати днес писмо до служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов. В него той настоява да се вземат спешни мерки за опазване на сигурността на гражданите и обществения ред в района на бившите общежития.

Представителят на ВМРО изисква също така МВР шефът да осигури допълнителни полицейски сили - части на „Жандармерията“ (сега Специализирани полицейски сили), които да патрулират в района на циганското гето в квартала. А също и да бъде възобновена работата на полицейския пункт на входа на „Виетнамските общежития“.

Според столичния общински съветник е нужно да се осъществява денонощно патрулиране в района, тъй като от години там има функционален проблем с липсата на каквато и да е сигурност за живущите. Извършвани са и се извършват множество престъпления срещу личността и собствеността и определено районът е рисков.

Отделно от това, в писмото си председателят на групата „Патриоти за София" насочва вниманието към действията на бившия депутат от ДПС и лидер на циганската партия ДРОМ Илия Илиев по време на нерегламентирания протест срещу започналото премахване на част от „Виетнамските общежития“ и неговите заплахи, че с кръв ще отстояват събарянето да спре.

"Илия Илиев призовава да се пази статуквото - циганите да си стоят там и всички да се съобразяваме с тях. Това няма как да се случи", категоричен е Контрера.

Той е на мнение, че предвид опитите на Илиев да организира форма на циганска съпротива срещу правомерни действия главният прокурор трябва да образува проверка и да предприеме действия за разследване на този цигански „лидер“ и призивите му за бунтове и насилие.

"Категорично продължаваме да настояваме „Виетнамските общежития“ да бъдат съборени, а районът да бъде благоустроен", отстоява позицията си Карлос Контрера. За същото от и жителите на „Красна поляна“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки