Пловдив представи в Брюксел богатото си културно-историческо наследство


Пловдив представи в Брюксел богатото си културно-историческо наследство
Снимки: Община Пловдив
07 Февруари 2017, Вторник




Автор: Десант

Бъдещата Европейска столица на културата - хилядолетният български град Пловдив, се включи за първи път в Международното туристическо изложение "Salon de vacances" (“Ваканция“), което се проведе в Брюксел от 2 до 5 февруари. 

В специализираната туристическа борса в ЕКСПО центъра в Брюксел взеха участие повече от 800 изложители от цял свят, които представиха пред посетителите - водещи местни и чуждестранни туроператори и медии, своите продукти и услуги, както и съвременните тенденции и новите трендове в туризма и пътуванията.

Щандът на Община Пловдив предизвика голям интерес сред посетителите, които се запознаха с богатото културно-историческо наследство на Града под тепетата, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода и възможностите за практикуване на различни видове туризъм в града и в региона.



Важен акцент в презентациите бе  предстоящото домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019 г.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки