Валери Симеонов: Програмата на НФСБ печели подкрепа от ГЕРБ и БСП


Валери Симеонов: Програмата на НФСБ печели подкрепа от ГЕРБ и БСП
Снимка: Флагман
06 Февруари 2017, Понеделник


Ако на БСП й хрумне да прави нефтопровода Бургас-Александруполис, може да се стигне до въоръжено въстание в Бургас, местната общност няма да го позволи, предупреди лидерът на НФСБ

Автор: Десант

Приоритети на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) печелят подкрепа от ГЕРБ и БСП. Това коментира председателят на патриотичната партия Валери Симеонов на пресконференция относно предизборно копиране на програмата на партията.

Това означава, че българската политика тръгва по пътя на защитата на националните интереси, посочи той. По думите му обаче, когато си променяш идеите, това означава, че нямаш идеи.

Симеонов посочи, че ГЕРБ са се обявили за въвеждане на правилото на мълчаливо съгласие, каквато идея е заложена в програмата на НФСБ още през 2013 г. Той даде пример и с намеренията за премахване на монопола на Здравната каса.

Още ноември 2014 г. беше поставен въпросът за демонополизация на НЗОК, за съжаление не постигнахме съгласие, сега две години по-късно виждаме, че нашата идея е узряла в главите на стратезите от ГЕРБ, коментира Симеонов.

Относно идеята на ГЕРБ за по-евтин ток за всеки, той посочи, че това е приоритет на НФСБ от 2013 г. и не са допуснали увеличаване на цената на електрическата енергия.

Симеонов даде пример и с друга идея в представената предизборна платформа на ГЕРБ - спиране на помощите за семейства, чиито деца не посещават училище. Той посочи, че законопроектът, внесен от Димитър Байрактаров и група народни представители, за предотвратяване на феномена "деца раждат деца" и преустановяване на бизнеса с помощи за деца е отхвърлен с гласовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ.

Лидерът на НФСБ отбеляза, че БСП и ГЕРБ предвиждат борба с битовата престъпност и поставяне на полицейски постове в селата. Той посочи, че от НФСБ са поставили искане за полицаи във всяко населено място още през 2015 г.

Валери Симеонов отбеляза, че БСП предлага в предизборната си платформа създаване на фонд "Индустрия", а идея на НФСБ от 2013 г. е създаването на Национален фонд за подпомагане на малки и средни предприятия.

Лидерът на НФСБ обаче отбеляза, че нямат съвпадение с вижданията на БСП за развитие на енергетиката. Ние сме за недопускане на хиените от големия шлем до държавния бюджет, коментира той.

Ако на БСП й хрумне да прави нефтопровода Бургас-Александруполис, може да се стигне до въоръжено въстание в Бургас, местната общност няма да го позволи, предупреди Симеонов.

Той не каза с кого ще се коалират след изборите и дали въобще ще се коалират, защото целта била изпълнение на програмата им. Нямахме доверие на министър-председателя през 2014 г., затова и не влязохме в управлението и виждате, че сме били прави, коментира Симеонов. Не подкрепяхме ГЕРБ, подкрепяхме програмата на правителството, заяви той.
Източник: БТА


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ДядоКОЛЮ ПАТРИОТ НА 85.
08.02.2017 11:41:16
0
1
Валерка. Голяма грешка ще напвите, ако следизборите се вклчите с бсп. Те са егостна партя. Само за елит се грижат а не за народ. Винги. Са стурте. И големи слуги на Русия. Не са националисти. И македочето е по към тях. Техен кдър. На Нинова не вярвайте. Много лъже. Бъдете с национални партии и коректив на ГЕРБ. Жела я успе
1
пенсионер
07.02.2017 08:52:40
0
2
Чудесно е че ГЕРБ и БСП възприемат програмата на НФСБ, значи поумняват.Добре за България. Но мисля че и бургаската общност трябва да поумнее по отношение на идеята за тръбопровод Бургас - Александропулос. Това е едно добро решение за всички страни от Черноморския регион, с което се намалява танкерният трафик през Босфора. Ако не го направим ние, Турция ще го направи през нейна територия, защото е разумно. Смирете политиканстването и популизма и дайте думата на професионалистите. За разлика от останалите мегаломански идеи не е много скъпо и може да донесе полза на България.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки