"Виенски" ретро трамвай тръгва из софийските улици


"Виенски" ретро трамвай тръгва из софийските улици
01 Февруари 2017, Сряда


Заедно с дегустация като в автентична виенска винарна „хойриге" возилото ще е една от атракциите на Дните на Виена в София

Автор: Десант

В годината, в която легендарният валс на Йохан Щраус-син „На хубавия син Дунав" отбелязва 150-годишнината от създаването си, традиционните Дни на Виена в София ще изпъстрят българската столица с много мили и запомнящи се изяви.

Всеки ден от 8 до 14 февруари софиянци и гостите на най-големия ни град ще могат поне за два часа – от 12 до 14 часа, да се почувстват като истински виенчани с безплатната разходка с "виенски" ретро трамвай.

В него пътниците ще се возят безплатно  под звуците на оригинална виенска класическа музика и представяне на интересни факти за Виена. Той ще се движи  по маршрут: депо “Банишора” - Централна гара – бул. “Кн. Мария Луиза” – ул. “Алабин” - ул. “Граф Игнатиев” - пл. “Журналист” – ул.“Граф Игнатиев” - пл. “Възраждане”– Петте кьошета – НДК – кв.”Иван Вазов” - НДК – Петте кьошета – пл. “Възраждане” – бул. “Христо Ботев” - Централна гара - депо “Банишора”.

В продължение на седем поредни години австрийската столица оглавява авторитетната класация на Мърсър за най-добър град за живеене и бизнес в световен мащаб. Сега компетентни експерти от Виена са готови да сподели своето ноу хау в управлението на милионен град. Те ще обменят със свои софийски колеги опита си в опазването на античните находки в градския център, в управлението на историческия център на града, в качественото управление на музеите, в градския транспорт и справянето с трафика чрез модерни иновативни решения.

Началото на Дните на Виена ще бъде поставено с изискан Виенски бал, който ще се проведе в тържествената обстановка на "София хотел Балкан". А финалът ще бъде ознаменуван с Вечер на виенското вино, която ще предложи дегустация на вина от общинската изба на австрийската столица в автентична обстановка и музика на живо – такива, каквито може да се видят и чуят в една истинска виенска винарна „хойриге".


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки