Депутатът от ПФ Славчо Атанасов се отчете пред пловдивчани


Депутатът от ПФ Славчо Атанасов се отчете пред  пловдивчани
31 Януари 2017, Вторник


Битката за летище „Пловдив“, инициативата за модернизирането на стадион „Пловдив“, проблема с пасарелката в „Прослав“, проблеми с реда в районите със смесени махали, са само част от работата на патриота, по която е отправял питания в парламента и е търсил министри за намирането на решения

Автор: Десант

„Заставам пред вас, очи в очи - за да кажа какво съм свършил като депутат, избран от Пловдив в 43-то Народно събрание. И, разбира се, да посоча какво не съм успял“. Това заяви пред препълнената зала на Общинския съвет в града под тепетата снощи Славчо Атанасов.

Той направи публичен отчет за работата си, подчертавайки, че ще продължи да прави това, което е правил и като кмет на район „Тракия“, като кмет на Пловдив и като народен представител, защото го смята за неизменна част от работата си.

„Хората трябва да знаят какво върши този, когото са избрали и на когото са гласували доверие“, посочи Славчо Атанасов.



Съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ Валери Симеонов, зам.-председателят на НФСБ Валентин Касабов, общински съветници и районен кмет от патриотичната коалиция, много симпатизанти и граждани присъстваха на отчета.

„Славчо Атанасов е истински избрания, но коварно подменен кмет на Пловдив“, заяви Валери Симеонов и предизвика бурните аплодисменти и одобрение на присъстващите в залата. „За двете години мандат Славчо Атанасов има с какво да се гордее“, посочи лидерът на НФСБ и добави: „Както и ние с него“.

Валери Симеонов бе категоричен, че групата на Патриотичния фронт в миналото вече Народно събрание, въпреки факта, че е била едва със 17 депутати, е успяла да изпълни голяма част от поетите си пред избирателите ангажименти като посочи издигането на оградата по границата и намаляване на притока на бежанци и имигранти, отстраняването на ДПС от властта.

Като историческо, в резултат на факта, че са „пораснали, помъдрели и остарели“, Валери Симеонов посочи обединението на патриотичните формации.

Повече от 4000 души са преминали през приемната на Славчо Атанасов за тези две години, немалка част от тях – възрастни хора които живеят, изнемогвайки. Затова и са го търсили за помощ, стана ясно от отчета.

„По тази причина сложих категорично подписа си под искането на групите на Патриотичния фронт и Атака за увеличаване на пенсиите. Ще повторя това, което казвахме с колегите от Патриотичния фронт по време на всички дебати в Парламента, защото то бе на базата на сериозни анализи – пари в държавния бюджет за пенсии има“, заяви Славчо Атанасов.

Той бе категоричен, че патриотите няма да отстъпят от това си искане в следващия Парламент.

Славчо Атанасов посочи работата си по законодателните промени и искането за отмяна на чл. 417 от Гражданско-процесуалния кодекс, за да се спре произволът на монополисти, банки, частни-съдебни изпълнители над хората.

„В приемната ми пристигнаха десетки хора с жалби, оказа се, че в цялата страна говорим за хиляди потърпевши, само за 2012 година над 35 000 са с отнети имоти – без да имат правото да се защитят“, посочи още Славчо Атанасов. Не успяхме да се преборим – само 7 гласа от ГЕРБ, ДПС и АБВ не ни достигнаха на първо четене да премахнем чл.417. Но, няма да се откажем и ще променим закона така, че той да е справедлив за хората“, заключи Славчо Атанасов.

Битката за летище „Пловдив“, инициативата за модернизирането на стадион „Пловдив“, проблема с пасарелката в „Прослав“, проблеми с реда в районите със смесени махали, посочи още Славчо Атанасов като част от работата си, по която е отправял питания и е търсил министри за намирането на решения.

„Започнахме работа по намаляването на ДДС върху българската книга – каузата, с която влязох в Комисията по култура и медии като неин председател и проблем, поставен от творци и издатели многократно“, каза още Славчо Атанасов. Той уточни, че вече е поръчано изследване в УНСС за това как ще се отрази намаляването на ДДС върху книгата върху бюджета, както и че са искани становища на експерти.

След поредица от срещи с пловдивски интелектуалци за това, че пари от държавния бюджет за "Пловдив 2019" няма преведени, Славчо Атанасов е провел разговори във финансово министерство през октомври и ноември, м.г.

„На 5 декември 2016 година лично внесох при министър Владислав Горанов писмо и поставих въпроса за средствата за Пловдив като европейска столица на културата. По време на разговорите стана ясно, че правителството е отпуснало пари за Пловдив, но общината ги е насочила в изграждането на Зоопарка.

Както вече заявих пред медиите – недопустимо, за мен, решение на Иван Тотев. Но, не е въпросът в това да се обвиняваме. По-важното е всички да се обединим около каузата Пловдив да е достойна столица на културата през 2019 година. Защото нямаме време!“
заключи Славчо Атанасов.
Източник: Пресцентър Патриотичен фронт 


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки