Божидар Димитров ще гостува в предаването на скандалния македонски журналист Миленко


Божидар Димитров ще гостува в предаването на скандалния македонски журналист Миленко
31 Януари 2017, Вторник


Миленко Неделковски вандалски унищожи паметната плоча на връх Каймакчалан, поставена в памет на загиналите български войници, сега директорът на НИМ ще иска от него съдействие паметникът на полк. Каварналиев да бъде издигнат на лобното му място

Автор: Десант

Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е получил покана от скандално известния скопски журналист Миленко Неделковски (вандалски унищожил паметната плоча на връх Каймакчалан, поставена в памет на загиналите български войници) за участие в неговото двучасово телевизионно предаване.



Неделковски е изявил желание в предаването му, освен македонски историк, да участва още един български, както и двама сръбски историци.

Божидар Димитров се е съгласил при условие предаването да бъде пряко, т.е., да не може да се правят манипулации, както си позволи един колега на Миленко преди 6 години.

Освен това, възползвайки се от намерението на Неделковски да издига паметници на „македонски” войници, загинали в състава на българската армия във войните 1912-1918 г., Божидар Димитров моли журналистът да съдейства пред властите в Македония, с които той очевидно е много близък, да поставят заедно паметник на полк. Константин Каварналиев, издигнат през 1916 г. на лобното му място до Валандово и разрушен през 1966 г. от сърбокомунистическите власти.



Паметникът на полк.Каварналиев вече е изработен и стои пред НИМ в очакване на разрешение на македонските власти.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки