Попово ще санира 6 обществени сгради за над 843 хиляди лева


Попово ще санира 6 обществени сгради за над 843 хиляди лева
30 Януари 2017, Понеделник


85% от финансовите средства се предоставят от Европейския съюз чрез Европейскшя фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е в размер на 15%

Автор: Десант

Община Попово стартира проект за саниране на 6 сгради в общината. Той е на стойност над 843 хил. лева и ще се изпълнява по Оперативна програма „Региони в растеж“, заяви по време на стартовата пресконференция кметът на града д-р Людмил Веселинов.

През първия програмен период на усвояването на европейските фондове у нас – 2007-2014 г., общината е успяла да обнови почти 90% от публичната инфраструктура в Попово .

Сред тези, които предстои да бъдат санирани са музикалната школа към Народно читалище  „Св. Св. Кирил и Методий 1882 г.“, административната сграда на Министерство на земеделието и храните, където се помещават Общинската служба по земеделие и Областна дирекция по безопасност на храните, както и четири сгради на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението".

Проектът се изпълнява по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ и се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Той е насочен към изпълнение на мерки за енергийна ефективност и има за цел да подобри и достъпа до сградите за хора с увреждания. Санирането на сградите ще бъде изпълнено за срок от 22 месеца, като това ще допринесе за намаляване както на крайното потребление на енергия, така и на емисиите на парникови газове.

85% от финансовите средства се предоставят от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие, а националното съфинансиране е в размер на 15%.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки