РБ и ДПС в Бургас се скараха за местата в РИК


РБ и ДПС в Бургас се скараха за местата в РИК
29 Януари 2017, Неделя


Липсата на съгласие е за позицията секретар на Районната избирателна комисия

Автор: Десант

Приключиха консултациите между политическите партии и коалиции от партии за определяне състава на Районна избирателна комисия на 2-ри Бургаски избирателен район  за произвеждане на изборите за Народни представители на 26 март 2017 г.

С решение на ЦИК са определени общият брой на членовете на районните избирателни комисии – 17 за РИК Бургас, и разпределението им според представителството на парламентарно представените партии и коалиции в НС, както следва: за партия „ГЕРБ” – 6 членове, за коалиция „БСП лява България” – 3 членове; за партия „ДПС” – 2 членове, за коалиция „Реформаторски блок“ – 2 членове, за коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за коалиция „България без цензура“ – 1 член, за партия „Атака” – 1 член, за коалиция „АБВ“ – 1 член.

Представителите на партиите не стигнаха до споразумение за разпределението на ръководните места в РИК Бургас. Липсата на съгласие е за  позицията секретар.

Предложението на ГЕРБ юристът Елка Стоянова да оглави състава беше прието от всички. За двете места на зам.-председатели постъпиха две предложения, съответно от „БСП лява България“ предложиха  Георги Михов, а от „Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО“ Антон Стоянов.

ДПС и Реформаторският блок пожелаха техни представители да поемат секретарско място, като предложиха съответно Севим Неджатиева и  Иванка Кирязова.

Липсата на съгласие по време на консултациите, свикани от Областния управител, налага Централната избирателна комисия да разпредели местата. От администрацията на Вълчо Чолаков незабавно ще изпратят необходимите документи в София, от където ще утвърдят окончателния състав на комисията.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки