В Банско играждат уникално трасе за Световната купа по сноуборд


В Банско играждат уникално трасе за Световната купа по сноуборд
Снимка: blagoevgrad.eu
28 Януари 2017, Събота


Довършват се трибуната, както и всички съоръжения във финална зона

Автор: Десант

Водещият български зимен курорт Банско подготвя уникално трасе за първите в страната ни стартове за Световната купа по сноуборд, съобщава сайтът blagoevgrad.eu.

От 3 до 5 февруари под Тодорка ще се съберат най-добрите 200 състезатели в света в паралелните дисциплини и сноубордкроса. Заради престижната надпревара на Бъндеришка поляна продължава изграждането на уникалното трасе. То е разположено на писта 9А и на него на 4 февруари ще се проведе спринткросът, в който ще участва и нашата Сани Жекова.

За изграждането на профила на трасето по стандартите на ФИС са осигурени хиляди тонове сняг, информират от българската ски федерация. Дизайнер на трасето за спринткрос е швейцарецът Андерс Форсел. Ръчното моделиране е поверено на Ян Хурка от Чехия, а директор от страна на ФИС е италианецът Алберто Скиавон.

Вече е напълно завършено трасето за двата паралелния гигантски слалома. То се намира в долната част на писта “Томба”. В момента тече изграждането на трибуната, както и на всички съоръжения във финална зона. 


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки