Новата партия на Радан открадна логото на НИМ


Новата партия на Радан открадна логото на НИМ
27 Януари 2017, Петък




Автор: Десант



Директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров е бил неприятно изненадан, когато вчера по телевизията при учредяване на новата партия „Нова Република” е видял, че логото й е взето едно към едно от това на НИМ – изправен лъв с копие в ръцете, от което се вее в три снопа конска опашка.


Както е известно тя е знамето на българската държава до покръстването. Единствената разлика е, че трите снопа в логото на „Нова Република” са боядисани в бяло, зелено и червено, което в оригиналното знаме е невъзможно, тъй като конските опашки не могат да се боядисват.

Очевидно от „Нова Република” намекват, че знамето им е от коноп, казва проф. Димитров.

Божидар Димитров е още по-огорчен, тъй като логото е дарение на НИМ от неговия тъст – народния художник Стефан Кънчев, който е бил водещият автор на запазени марки не само на България, но и в цяла Югоизточна Европа до смъртта му - в началото на 90-те години на ХХ век.

НИМ няма да съди партия „Нова Република”, поради единствена причина.

Бащата на Радан Кънев – председателят на новата партия, Милен Кънев е бил треньор на Божидар Димитров и през 1962 г. го е направил републикански шампион по подводен спорт.

Благодарение на това настоящият директор на НИМ е станал и майстор на спорта (тогава всички републикански шампиони са ставали майстори на спорта и са имали право на три пържоли дневно, което най-много се е харесало на Божидар Димитров, уточнява самият той).

Но все пак Божидар Димитров ще помоли ръководството да си смени логото.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки