Наша гордост! Българска студентка победи участници от 51 държави в световно състезание


Наша гордост! Българска студентка победи участници от 51 държави в световно състезание
27 Януари 2017, Петък


Победата е на Стефани Костадинова, четвъртокурсничка в Американския университет в България

Автор: Десант

Стефани Костадинова, четвъртокурсничка в Американския университет в България, спечели първо място в глобално състезание, организирано от Credit Suisse Research Institute.

Тази победа осигури на Стефани участие в Световния икономически форум, който се проведе в Давос, Швейцария. Основният фокус на дискусията, в която се включи тя, беше бъдещето на монетарната политика.

“Имах невероятния шанс да представя идеите си на Световния икономически форум в Давос. Срещнах вдъхновяващи хора – световноизвестни изпълнителни директори, лидери на банки, ръководители на институции, политици, предприемачи, изтъкнати професори и много други. Никога не съм си представяла, че ще мога да участвам в подобен форум на 22-годишна възраст”, сподели Стефани след участието си на световното събитие.

Състезанието Credit Suisse Research Institute Academy Challenge стартира през лятото на 2016 г. с цел да насърчи студентите да изследват някои от най-важните социални и икономически промени в световен мащаб.

В надпреварата участваха младежи от 115 университета от 51 държави, пред които изпъкна българката. 20 от най-добрите кандидатури бяха отличени в първи кръг.

Финалистите имаха възможност да разработят доклади заедно със световно признати професори от университети като Harvard, Berkley и др.

Докладът на Стефани Костадинова е на тема „Бъдещето на монетарната политика“ и ще бъде публикуван тази пролет. Тя работи по него с изследователите от Credit Suisse Оливер Адлер и Золтан Позар, както и с проф. Дейвид Йермак.

Стефани Костадинова изучава две специалности в Американския университет в България – „Икономика“ и „Бизнес администрация“. Критично мислене, практическа насоченост, интерактивен подход и тясна връзка с бизнеса са само част от образователния модел на АУБГ, които помагат на Стефани и на всички студенти на университета да успяват в целия свят.

АУБГ предоставя възможности за получаване на знания от широк кръг дисциплини, съчетано с тясна специализация. Талантливи студенти от цял свят избират университета у нас и заради двете дипломи – от САЩ и България, интердисциплинарно обучение и разнообразие от академични програми.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки