В Търговище учредиха Клуб "Млади възрожденци"


В Търговище учредиха Клуб "Млади възрожденци"
Снимка: Второ Средно училище „Професор Никола Маринов“ - Търговище
27 Януари 2017, Петък


Инициативата е на тамошното Второ Средно училище „Професор Никола Маринов“

Автор: Десант

В навечерието на 139 г. от Освобождението на Търговище в тамошното Второ Средно училище „Професор Никола Маринов“ бе създаден Клуб „Млади възрожденци“. 

На учредителната сбирка официален гост бе Веселин Николов – председател на Обществения комитет „Васил Левски“ в Търговище, който поздрави учениците и учителите за инициативата и запозна присъстващите със статута на клуба и неговата дейност. На всички ученици той подари юбилейни издания на Общонародния комитет „Васил Левски“. 

В учредяването на клуба взеха участие ученици от четири паралелки 9 и 10 клас, както и преподаватели по български език и литература и по история и цивилизация.

За председател на клуба беше избрана Здравка Радева – главен учител по български език и литература. Неин заместник ще е деветокласникът Румен Стефанов, а секретар – Станислав Калчев, също от 9 клас. 

Предстоят много изяви на клуба, чиято основна цел е утвърждаване на патриотичните ценности и идеали сред учениците и съхраняване на българската идентичност в Европейския съюз, анонсираха от учебното заведение.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки