Рейтингът на Борисов е по-нисък от този на кабинета му


Рейтингът на Борисов е по-нисък от този на кабинета му
26 Януари 2017, Четвъртък


Исторически високи нива на недоверие към президента Плевнелиев и обичайно високи нива на недоверие към парламента и правителството бележат края на мандатите "Борисов" и "Плевнелиев" според социологическата агенция "Галъп интернешънъл".

Автор: Десант

В края на мандатите социологическата агенция "Галъп интернешънъл" прави по традиция обобщен социологически портрет на обществените нагласи.

Според Гълъп в края на мандата си парламентът се ползва с положителни оценки сред 20% от българите и с негативни сред 70 на сто. Рейтингът на Цецка Цачева се движи на нива 20% доверие и 65% недоверие.

Малко по-позитивна изглежда картината по отношение на правителството - тук 30% от оценките са позитивни, а над 60% негативни.

Личният рейтинг на Бойко Борисов е 25% доверие срещу 61% недоверие.

По нива на доверие отиващите си парламент и правителство изглеждат по-добре, в сравнение с мандата Орешарски, но без ентусиазъм в подкрепата като при кабинета Борисов-1, отбелязват от Галъп.

При президентската институция доверие изразяват около 25% от запитаните, а недоверие - около 66 на сто. Това са исторически високи нива на недоверие.

Подобна тенденция последно е фиксирана в края на мандата на Желю Желев. А като причини от Галъп определят сложната политическа обстановка. В последните месеци Маргарита Попова пък има 20% доверие и 60% недоверие.

Нагласите са регистрирани от ежемесечните изследвания на "Галъп интернешънъл" след 800 до 1000 пълнолетни българи по метода лични стандартизирани интервюта.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки