Управителят на болницата в Дупница бил назначен с фалшива диплома


Управителят на болницата в Дупница бил назначен с фалшива диплома
26 Януари 2017, Четвъртък


Срещу Росен Тимчев е образувано досъдебно производство за упражняване на професия без съответна правоспособност

Автор: Десант

С постановление от 23 януари в Районна прокуратура-Дупница е образувано досъдебно производство срещу Росен Тимчев – бивш управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница, за упражняване на професия без съответна правоспособност.

Производството е във връзка със сигнал от Агенция „Медицински одит“ и председателя на местния Общински съвет. В него се посочва, че временно назначения за управител на болницата Росен Тимчев е представил в Агенция по вписванията копие от диплома за завършено висше образование със специалност „Здравен мениджмънт“, за която след проверка от страна на Министерство на образованието и науката е установено, че е неистинска.

В хода на извършената проверка е констатирано, че текстът “вярно с оригинала“, подписът към него и този под снимката на дипломата са изписани от Тимчев.

От справка на МОН е видно, че той не притежава съответна правоспособност, съгласно чл. 63, ал.1 от ЗЛЗ, за да заема длъжността управител на лечебно заведение.

Разследването по случая продължава, като направено предложение то да бъде възложено на следовател при Окръжен следствен отдел при ОП – Кюстендил.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки