Валери Симеонов: Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в НС


Валери Симеонов: Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в НС
26 Януари 2017, Четвъртък


Най-големият успех 43 Народно събрание е ограничаването политико-мафиотската структура на етническите партии, каза съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на НФСБ

Автор: Светлана Николова

Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в Народното събрание. Никога! Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт и лидер на „Национален фронт за спасение на България“ Валери Симеонов по време на последното заседание на 43 Народно събрание.

От парламентарната трибуна той показа часовник с надпис ДПС и обяви, че за етническите партии в България времето върви назад.

„Наближава вашият последен час. Влязохте 38, излизате 30, надявам се българският народ да се мобилизира на изборите и в следващия парламент да сте само трима“, обърна се Валери Симеонов към депутатите на движението.

Той отчете, че този парламент е свършил успешна работа и най-големият успех е именно „ограничаването политико-мафиотската структура на ДПС" и другите етнически партии.

Втората задача, която успяхме да реализираме, е ограничаване на влиянието на Турция върху вътрешнополитическия живот на България. Ограничихме близо четири пъти броя на секциите в Турция, като основна заслуга за това имат народните представители от Патриотичния фронт“, добави Валери Симеонов.

Той изреди част от успехите на парламентарната група на патриотите. Сред тях са приемането на закона за забрана на носенето на облекло, покриващо лицето, както и мерките за противодействие на нелегалната миграция чрез изграждането на ограда по границата ни с Турция, която вече е пред завършване. 

Симеонов подчерта още приетите промени в Конституцията, мерките срещу битовата престъпност, подкрепа на реформата в армията, защитата на българската природа, увеличението на бюджета за образование и култура. По думите му един от най-сериозните постижения е свързано с промените в Закона за енергетиката и запазването на цената на тока.

Успяхме да спасим от гибел няколко хиляди дребни търговци, които се занимават с производство на домашна ракия, отчете още той.

Имаше и доста решения, които не успяхме да прокараме, коментира Валери Симеонов. Сред примерите, които той посочи в това отношение, е минималната пенсия да стигне 300 или поне 200 лева, инкриминиране на проповядването на радикален ислям, приемане на закона за вероизповеданията, който да забрани финансирането на вероизповеданията с външни средства, както и закона за прекратяване на договорите за ТЕЦ "Марица-Изток" 1 и 3. 

Все пак Валери Симеонов изрази като цяло удовлетворение и каза, че е изненадан от високото ниво и квалификация на хората в парламента.

Според него една от основните причини за ниския рейтинг на Народното събрание е била, че премиерът си си е позволявал да се намесва в работата на парламента и това несправедливо е понижило доверието на хората към законодателния орган.

Валери Симеонов благодари на Цецка Цачева за работата й като председател на 43-ия парламент. "Въпреки че не успя да стане майка на нацията, тя е безспорната добра майка на българския парламент", заяви той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки