Тръмп ще сложи край на достъпа на мигранти до американска територия


Тръмп ще сложи край на достъпа на мигранти до американска територия
25 Януари 2017, Сряда


Освен отмяна на визите за граждани на някои близкоизточни и африкански страни, новият президент на САЩ предвижда и строителство на ограда по границата с Мексико

Автор: Десант

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се очаква днес да подпише заповед, която ще забрани временно достъпа на мигранти и ще преустанови издаването на визи за граждани на Сирия и още шест други близкоизточни и африкански страни, съобщават конгресмени и специалисти в областта на миграцията, цитирани от "Ройтерс".

Още вчера американският държавен глава написа в страницата си в "Туитър", че сряда ще е "голям ден" за националната безопасност. Той обеща да въведе за няколко месеца забрана за влизането на бежанци в Съединените щати, с изключение на представители на религиозни малцинства, които биват подтискани в родината си. Тези ограничения ще действат до въвеждането на система за по-строг контрол.

С друг свой указ Тръмп ще блокира издаването на визи за граждани на Сирия, Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан и Йемен. 

Мерките по осигуряването на безопасността на американските граници най-вероятно ще включват и разпореждане за строителството на стена по границата с Мексико, както и редица други дейности, насочени към намаляването на броя на нелегалните мигранти, населяващи територията на САЩ.




В категории: Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки