Челопеч се надига в защита на кмета си


Челопеч се надига в защита на кмета си
Алекси Кесяков
25 Януари 2017, Сряда


Местните жителите смятат, че Алекси Кесяков има големи заслуги за развитието на населеното място 

Автор: Десант


Утре, 26 януари, ще се гледа делото срещу решението на Софийски окръжен съд за временното отстраняване от длъжност на кмета на Челопеч Алекси Кесяков.

Жители на населеното място са решени да изпълнят залата на Апелативния съд по време на заседанието, за да изкажат подкрепата си в защита на градоначалника си

"Това дело цели разкриване на истина или опетняване на кмет с безспорен принос за развитието на Челопеч?" - питат избирателите. 

Зад кмета на община Челопеч застават неговите съграждани, различни по пол и възраст, по професия и етнос - се казва още в разпространената до медиите гражданска позиция на челопечани.

Припомняме, че Алекси Кесяков бе привлечен като обвиняем заради "престъпление по служба".

Разследването на специализираното звено "Антикорупция" установи, че той е разпоредил по телефона на главния счетоводител на общината да изготви и подпише платежно нареждане, с което местната администрация е превела на консорциум сумата от 50 000 лева.

По указание на Кесяков, в платежното нареждане било вписано като основание за превода "искане 3 по договор". Кметът е знаел, че такова плащане не се дължи.

Към същият момент консорциумът е участвал в процедура, обявена от община Челопеч, за текущ ремонт на основно училище "Св. Св. Кирил и Методий" и в сградата на ОДЗ "Х. Кр. Андерсен" в населеното място. Едно от изискванията за допускане до процедурата било наличност на парични средства в банкова сметка и представяне на банкова референция за това.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки