Осъдиха двама „вещери“ от Казанлък, мамили, че развалят „черна магия“


Осъдиха двама „вещери“ от Казанлък, мамили, че развалят „черна магия“
24 Януари 2017, Вторник




Автор: Силвия Горанова

Набедени шамани от Казанлък за осъдени за измама. Надежда В., на 54 години, и Мехмед М., на 43 г., измъкнали от възрастна жена общо 5 920 лева под претекст, че ще развалят черна магия, която тегнела над нея, дъщеря й, зет й и внуците, в противен случай всичките ще умрат.

63-годишната жертва е от село Габарево, община Павел Баня. През септември 2014 г. тя видяла обява във вестник, в който ясновидка била пуснала реклама, че умее да разваля магии, както и да въздейства енергийно от разстояние.

Пострадалата позвънила на посочения в обявата телефон и провела разговор. Надежда В. я убедила, че чрез прилаганите от нея методи може да разреши проблемите в семейството й.

На два пъти женицата изпращала исканите от обвиняемите парични суми, като общият размер на сумата бил 5 920 лв.  

Измамливите действия били осъществявани и чрез обаждания на телефона на пострадалата от Надежда В., която я препращала да се обажда и на Мехмед М.

Двамата я убеждавали, че проблемите в семейството й са големи и, за да й се помогне, следва да се предприемат нови ритуали по разваляне на магии, в противен случай близките й ще умрат, като целта им била да получат парични суми.

Надежда В. е осъдена на наказание 11 месеца „лишаване от свобода“ условно с 3-годишен изпитателен срок, а Мехмед М. на наказание 3 години „лишаване от свобода“ условно с петгодишен изпитателен срок.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки