Дупките по пътищата били "естествени процеси"


Дупките по пътищата били "естествени процеси"
24 Януари 2017, Вторник


Това обясни регионалният министър в оставка 

Автор: Десант

„Нормално е с толкова обилен снеговалеж, толкова ниски температури, пукнатините в асфалта, напълнени с вода, силната амплитуда и тежестта на тежкотоварните средства, довежда до това – асфалтът цъфва, отчупват се цели парчета, дупките не само, че са много, но са и дълбоки. Това са естествени процеси”, заяви призна пред Нова телевизия регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Най-големи проблеми се явявали по стари и неремонтирани по 30-40 години участъци. „Там, където не сме правили цели ремонти, резултатът е това. Кръпки между кръпки и става това”, каза още тя.

Павлова съобщи, че в момента пътищата се кърпят със студена асфалтова смес, която обаче е временна и трябва да издържи до пролетта, когато ще се направят по-сериозни ремонти. 

Ако си сложи ръка на сърцето, регионалната министърка трябва да признае, че въпросните "сериозни ремонти" би трябвало да са повсеместни. Няма магистрала, булевард, уличка или алея, които след падналия дебел сняг тази зима да не лъснаха в кратери след снеготопенето. Хората са скептични, че родните шосета ще бъдат рехабилитирани до следващата зима. 

В същото време пиарите на гербаджийските кметове проглушиха ушите на местното население какви геройства извършват общинските ръководства със запушването на зейналите дупки. Администрацията на бургаския градоначалник Димитър Николов например пусна прессъобщение на 20 януари, как още в този понеделник "започва асфалтирането с машина, която използва специална технология при минусови температури – впръскване под налягане на асфалтираща смес в компрометирани участъци". 

"За разлика от други години, когато кърпежите започваха в средата на месец март, тази година те ще започнат още през януари" - изтъкват още медийните глашатаи на Община Бургас. Те уточняват още, че освен впръскването на асфалтираща смес в компрометираните участъци, част от дупките ще се запълват със студена смес.

На всички пътни компании пък било разпоредено в най-кратки срокове да ремонтират компрометираните от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

Което пък вади наяве един друг проблем от тази зима - по новата транспортна схема на морския град бус лентите бяха обозначени с вградени в асфалта светлоотразители, които снегорините подбраха с греблата си и изтръгнаха поне половината. Та сега ще се поставят отново.

Друг е въпросът дали това има смисъл, след като очевидно поставянето на такива "екстри" е твърде нелепо в град, където все още има четири сезона и през земата вали сняг...






В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки