Боян Мага и неизвестните исторически факти за него


Боян Мага и неизвестните исторически факти за него
23 Януари 2017, Понеделник


Проф. Дамян Попхристов и Мария Арабаджиева канят всички, които се интересуват от най-мистериозната личност в българската история на безплатна лекция

Автор: Десант

Неизвестни досега исторически факти за Боян Мага ще бъдат разкрити на безплатно събитие на 31 януари в Сити Марк Арт Център (бившето кино „Левски”) в столицата.

Лектори ще бъдат проф. Дамян Попхристов и Мария Арабаджиева, които ще изложат нови факти за живота и дейността на легендарния син на цар Симеон – княз Боян Вениамин, наричан Боян Мага.
Организаторите гарантират две изпълнени с нови факти лекции, като поради огромния интерес присъствието става с предварително записване чрез връзка, дадена във Фейсбук събитието “Боян Мага”.


проф. Дамян Попхристов

Боян Мага, известен още и като Боян Магесник, все още е една от най-загадъчните фигури в българската история. Историческите извори носят противоречиви информации за него, като някои го смятат за основоположник на богомилството, както и за посветен в алхимичната и херметична философия. Легендите пък му придават свръхестествени качества, като умението да се превръща в различни видове животни.

Лекторите обещават да хвърлят светлина върху тези и още много други въпроси около мистичната фигура на Боян Мага, неговите вярвания, пътувания и дейности.

Организатор на събитието, започващо в 18 ч. на 31 януари, е Mitkov Art Programming Academy (MAPA). Основател на академията е един от най-успешните съвременни български художници Павел Митков. Негови картини са подарявани на папа Йоан Павел II, Папа Бенедикт XVI, Владимир Путин, Ангела Меркел, краля на Белгия Алберт II, Вселенския патриарх Вартоломей, руския патриарх Кирил и други официални лица от различни краища на света.


В категории: Новини , Културен Десант , Духовни средища

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки