Тръмп – враг номер 1 на Софийската селищна система


Тръмп – враг номер 1 на Софийската селищна система
23 Януари 2017, Понеделник


Хората в София изпитват осезаема заплаха от провъзгласяването на четиридесет и петия президент на Америка, заявил преди това (но никой не знае със сигурност точно кога и къде) че е сексист, хомофоб и ретроградна личност

Автор: Веселин Максимов

Заплаках от умиление, когато видях в новините, че и в София имаше всенароден протест срещу избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати.

Народната възмута била срещу него и с лозунги „За правата на жените“. Задето новоизбраният със смехотворния изрусен перчем бил казвал някога и някъде лоши думи срещу феминистките.

Гледах гнева на около 60 семпли женици. "Сред които и няколко мъже“, чух как щастливо изписка репортерът. Няколкото мъже обясниха присъствието си там с неубедително мъгляво сумтене, от което ми стана ясно, че са там, защото трябва да са там.

За вас – тъпо, за мен – съвсем ясно. Хората в София изпитват осезаема заплаха от провъзгласяването на четиридесет и петия президент на Америка, заявил преди това (но никой не знае със сигурност точно кога и къде) че е сексист, хомофоб и ретроградна личност.

Понеже ми е професионално задължение да съм в час със всичко, което се случва, изтръшках останалите информационни канали, но в никой друг български град не видях дори и намек за подобно шествие.

Заспал народ сме, ей! Майка му стара! 500 000 викат срещу гадния Тръмп във Вашингтон, 200 000 в Бостън, 100 000 в Париж, а ние – нищо. Само в прогресивна София най-свободомислещите, разкрепостени и светнати хора, бъдещето на нацията, се е светнало да протестира.

Предполагам, че новият президент се е съсипал от мъка, заради гневните българки („и няколко мъже“, както щастливо изпищя репортерът).

Точно защо и срещу какво изляха своя гняв благородните дами от София, аз така и не разбрах. Най-ясно ми беше, че са против Тръмп. Дали са от „смелите и красиви протестъри“ пак не ми стана много ясно.

Прехвърлих през ума си няколко варианта. „Тръмп ще намали правата на жените в България“. „Тръмп е против нелегалните имигранти, а те, всъщност са клети бежанци, принудени от богатия западен свят да потърсят по-добър живот (ох, това ми е любимо!), „Тръмп е гадна свиня, избрана от реднеци*, които са против свободния трафик на мързеливи, напълно аполитични и неискащи да вземат своята и съдбата на родината си в своите ръце бегълци, които не желаят да живеят в нея и да я променят, а да легнат на блага и щедра социална система“.

Възрастта носи мъдрост (у нас това библейско твърдение изобщо не е вярно) и сигурно затова в паметта ми изплува един лозунг от недалечното ни социалистическо минало.

Когато през 1981 година в Америка избраха за президент Роналд Рейгън, над индустриалната столица на Балканския полуостров Тутракан грейна светлата табела „Рейгън – враг номер 1 на Тутраканската селищна система“. Както тогава Рейгън, така и сега Доналд Тръмп са треперили от мъка заради тези гневни демонстрации!

Моята майка имаше любима поговорка: „Видяла жабата, че подковават вола, че и тя вдигнала крак.“

*“rednex” – „червени вратове“, „селяндури“, използва се за Средния Запад на Съединените американски щати.


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Beautiful and smart
24.01.2017 20:50:03
1
0
redneck се пише.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки