Майка на болно дете: "Пичове, върнете ми колата"


Майка на болно дете: "Пичове, върнете ми колата"
23 Януари 2017, Понеделник


Откраднатият автомобил й трябва да води всеки ден детето си на рехабилитация

Автор: Десант

Двугодишният Марти е с понижен мускулен тонус и за да проходи, родителите му го водят всеки ден на рехабилитация от столичния квартал „Гевгелийски” до „Студентски град”. Това става причина и майката Станка Костадинова да изкара шофьорски курс и да си купи лека кола, защото разстоянието между дома на семейството и мястото, където се провежда физикалната терапия, е доста, а терапевтичните процедури не трябва да се пропускат, за да може сина й да не изостава нито двигателно, нито интелектуално от връстниците си.

Но ето че миналата седмица, тръгвайки с детето си на ръце за поредния сеанс, жената установява, че автомобилът й е откраднат, барабар с детското столче за малкия, монтирано към една от седалките.

Всеки ден без рехабилитация може да се окаже фатален за малкия Мартин и затова сега майка му е принудена да се придвижва такси, което в двете посоки – за отиване и връщане, й коства по 30 лева дневно.

Преди дни Станка пуска съобщение в личния си профил във „Фейсбук“, в което обяснява защо толкова й е нужна колата и призовава апашите да й върнат така необходимото ауди, чийто регистрационен номер е CB 7471 AM.



Досега реакция от крадците няма. Тази сутрин тя разказа за случилото се и в студиото на Нова телевизия и отново помоли да върнат колата й. „Ако автомобилът е цял, просто да го оставят тук пред блока. Ако не, се надявам, виждайки, че причиняват огромен дискомфорт и нещастие, дори един от тях да се откаже да участва в такива неща, това би било голям успех за мен”, изтъква огорчената майка.

Междувременно съдбата й предизвика доста коментари под публикациите по случая, като дори се намериха хора да й предложат собствените си автомобили, които да използва, за да води детето си на рехабилитацията.

Разбира се, има и такива, които я корят заради думата „пичове“, която използвала в обръщението си към автоджамбазите. „Ако искате, госпожо, все пак да се смилят над вас „пичовете", би трябвало ,когато се обръщате с молба към тях, да намерите точните думи, да ги ударите на съвест и да не обиждате и нападате!“ - звучи един от съветите на такива „доброжелатели“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки