В Котел отново може да се карат ски


В Котел отново може да се карат ски
23 Януари 2017, Понеделник


Местните жители се надяват градът да се превърне в привлекателен зимен курорт

Автор: Десант

В Котел отново ще може да се практикуват зимни спортове. На 3 километра от някогашния възрожденски град вече официално функционира нов комплекс с три писти и два влека, който скромно е определян като ски център за начинаещи.

Съоръженията се намират на няколкостотин метра от кръстопътя в местността Трите вятъра, която е повече известна като Андончова могила.

За прохождащите върху ските е отредена малка писта с минимален наклон, където първи стъпки в зимния спорт ще правят малки и големи. Мястото е подходящо и за малки деца с шейни.

По нагоре – на второто ниво, се намира пистата за начинаещи, която е с дължина 200 метра, а третото ниво представлява стръмен склон с 30 градуса наклон и дължина 300 метра – това е територията, предлагаща екстремни усещания за напреднали. В стандартните категоризации тази писта е от клас червен, предпоследен в класификатора. Достигането до нея става с надежни ски влекове родно производство.

Пред репортер на Kotelnews, собственикът на съоръженията – бизнесменът Димитър Каранашев,  споделя намеренията си да спечели европейски проект, чрез който да бъдат закупени машини за изкуствен сняг, за да може максимално да бъде използван сезона в годините, когато снеговалежът е недостатъчен.

Местните жители пък мечтаят да дойде време, когато Котел ще измести Банско като зимен курорт.

Припомняме, че допреди години над града съществуваше голяма ски писта, която обаче бе изоставена и в момента е напълно обрасла с храсталаци.


В категории: Репортажи , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки