Гнусната война, водена във Ваше име!


Гнусната война, водена във Ваше име!
Снимка: miroivanov.com
22 Януари 2017, Неделя


Война, която легитимира простотията, като естествен политически и медиен инструмент. Но всъщност нормално, все пак нали Гери Никол е нашето бъдеще, а Радан и Пеевски ведрото ни настояще.

Автор: Васил Петев, nbox.bg

От повече от година между правителството в лицето на премиера Бойко Борисов и ръководените от него държавни структури и институции и така нареченият кръг "Капитал", се води гнусна и унизителна за цялата ни нация война.

Война, която освен че се пренесе в медиите, отдавна се води скрито из охраняеми офиси, анонимни квартири и кабинети на висши магистрати и служители на служби.

Война, толкова компроматна и долна, че отвращението от нея отказва хиляди хора въобще да се интересуват от нейния генезис и действителни причини.

А те, причините, както обикновено, са прозаични - власт и пари.

Някои твърдят, че са и геополитически. Че Прокопиев представлявал корпоративно политическите интереси на САЩ, а останалата група се деляла на две - проевропейска и проруска. В същността си - пълни глупости! Възможно е да има някакъв подобен нюанс, но по мое скромно мнение, същността на тази война е чисто икономическа.

Както се казва на улицата - кинти, братче!

Най-големият проблем от тази псевдобитка е нейният тежко ретрограден ефект, който тя има върху българското общество. Ефект, който е и в дъното на все по-крайното разделение на хората в социума, на русофоби и русофили, на американофоби и американофили, на проевропейски настроени или на крайни националисти - тип "Динко".

Тази война роди и крайна публична простотия.

Нещо повече, тя легитимира простотията, като естествен политически и медиен инструмент.

Медиите на Пеевски пуснаха монтирана снимка на голия Радан Кънев, а "умникът" Кънев пък си позволи да нарече премиера на България в национален ефир - "Бай Хуй".

Думи, които веднъж изказани чрез медиите, имат ефекта на ядрен взрив в и без това изгубилото имунитет българско общество.

В музиката, това което продължава да се случва съвсем реално в медиите ни, с уговорката че не съм специалист в областта, мисля се нарича "квинтов кръг" – редът на диезните тоналности, при който всяка следваща тоналност има един диез повече и отстои на чиста квинта от предишната. Нарича се кръг, защото последната тоналност (тази с 12 диез – си диез мажор) е енхармоническо повторение (т.е. звучи еднакво) на първата – до мажор.

Сиреч, едни и същи лайна, но казани на по-висок или различен тон.

Като видя например, че Крачунов е написал какъв престъпник е Прокопиев, знам че някъде в Бояна или Дубай Пеевски седи и пищи - смажете го тоя Прокопиев, бе! И Крачунов сяда и пише, а Цацаров пък и той, душата, подскача, щото знае, че евтиното излиза скъпо.

Като прочета пък, как Пеевски бил взел отново лотовете за магистралите, което между другото този път не е истина, знам че от другата страна е дадена нова поръчка - сгответе Шиши с картофи!

А като им го кажеш на тях, те пък ти викат - скапаняк, избери страна, бе!

Каква страна, бе гении?! Нали ужким всички бяхме избрали България?! Каква страна да избирам? Аз да не живея във вашия тъп корпоративен клуб?!

Но не, те не те разбират. Напротив.

Всъщност и няма как да те разберат, след като Гери Никол е бъдещето, а всичките те са миналото и настоящето. Просто няма как.

Защото още Тютчев е казал, че всяко отслабване на интелектуалният живот в едно обществото, неизбежно води след себе си до усилване на материалната наклонност и гнусно-егоистични инстинкти.

Ами да, така е. Щото кое е интелигенцията в днешна България? Радан ли? Той е слушал Борис Христов на магнетофон пред Кравай. Такива като него ни купуваха цигари "Фемина" навремето. Лукарски и Кунева ли? Да бе, ама да имаш гел и очила не стига, за да изглеждаш умен. Борисов или Георги Гергов ли? Или пък Стефан Цанев, или Веско Маринов? А може би Мара Отварачката или Гала?

Ясно е, че не са те. Толкова e ясно, колкото и фактът, че нито на Тръмп, нито на Путин им дреме за Вас. Толкова e ясно, колкото и фактът, че ако си обясняваш икономическата криза в страната с ретрограден Меркурий, значи си просто тъпак.

И нямаше да напиша всичко това, ако не бе дребният факт, че България е и моя, а не само Ваша, неуважаеми. Че към този момент, ща не ща, трябва да живея с вас в тази гарсониера. А на мен ми писна да ви слушам селските скандали, чия е лютеницата?! Разделете си я и заминавайте - единият за Дубай, a другите двама съответно за Катар и Сингапур.

И по-бързо, моля! Щото Цацаров ще ни вкара всичките в затвора!

Защо ли?

Щото има смс!


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки