Патриотите в Шумен искат превантивни мерки против изграждането на бежански лагери


Патриотите в Шумен искат превантивни мерки против изграждането на бежански лагери
20 Януари 2017, Петък


Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от Закона действия, за да не
допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община Шумен, са казва в декларация, подписана от общинските съветници от НФСБ, ВМРО и „Атака“


Автор: Силвия Горанова

През последните месеци в публичното пространство се появи информация за въвеждане на нови мерки за разрешаване на ескалиращата имигрантска криза в България. Съществува реална възможност Германия, която изпитва най-силно имигрантския натиск, да изиска от България да приеме обратно имигрантите, които са регистрирани първоначално на наша територия, напомнят в докладна записка, входирана в ОбС-Шумен общинските съветници Наталия Стефанова от НФСБ, Деан Станчев от ВМРО и Добрин Чайлев от „Атака“.

На този фон съвсем не е случайно и скорошното изказване на вицепремиера в оставка Румяна Бъчварова, че Общините в България сами трябва да вземат решение дали да заселват имигранти на своя територия.

Тази позиция предизвика незабавна обществена реакция и последваха граждански протести в София, Варна, Велико Търново, Бургас и други градове. Срещу това се изказаха и кметове на по-малки общини и населени места в пограничните райони с Турция, характеризиращи се с най-голям наплив на нелегални имигранти, се казва още в текста.

Предвид нестабилната външно и вътрешнополитическа обстановка в България и света и допускането и разселването на мигранти на територията на ЕС и България, в мнозинството си представляващи радикализирани ислямистки маси, включващи лица от арабски, африкански и средно-азиатски произход, абсолютно невписващи се в бита и културата на хилядолетния ни град, патриотите предлагат да бъде приета декларация за недопускането им на територията на община Шумен и създаването на центрове от какъвто и да е тип.

Безспорно всичко това съвсем основателно би предизвикало тревога и усещане за несигурност у шуменци, чиито интереси сме длъжни да защитаваме. Само преди броени дни станахме и свидетели на какво са способни имигрантите, водени от своите арогантност и чувство на безнаказаност, казват тримата съветници.

Считаме, че ние, шуменци, не бива да бъдем потърпевши от европейската политика на криворазбрана солидарност и на късно осъзнати грешни решения, по отношение на мигрантската криза в Европа, убедени са Стефанова, Станчев и Чайлев.

Те предлагат Общински съвет-Шумен да приеме декларация със следния текст:

Ние, общинските съветници от община Шумен, сме категорично против изграждането на бежански центрове от отворен или затворен тип и настаняването на имигранти на територията на общината.

Считаме, че евентуални действия в тази насока трябва задължително да бъдат съобразени с мнението на гражданите на Шумен. Поради това настояваме пред бъдещите правителства на Република България, да не се взимат решения за разкриване на имигрантски центрове от открит или закрит тип на територията на община Шумен, както и да не се настаняват временно или постоянно имигранти в други обекти, собственост на Държавата.

Изразяваме готовността си да предприемем всички позволени от Закона действия, за да не
допуснем изграждане от страна на централната държавна власт на подобни центрове на територията на община Шумен.

Категорично заявяваме, че за решаването на въпроси, касаещи местната сигурност, от приоритетно значение е мнението на местното население. Никой няма право да налага на обществото решения, които изискват широко и открито обществено обсъждане или дори провеждането на местен референдум.

Декларираме, че единно ще работим в тази насока и призоваваме Правителството и държавните институции да се съобразяват с мнението на гражданите и местната власт при вземането на решения относно разрешаването на проблема с нелегалната имиграция.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки