Сорос изпадна в паника


Сорос изпадна в паника
20 Януари 2017, Петък


В свое интервю милиардерът направи доста мрачни прогнози за водещите световни икономики

Автор: Десант

Американският милиардер Джордж Сорос очевидно е в голяма паника. В свое интервю в рамките на годишната среща на Световния икономически форум той нахвърля една доста мрачни прогнози за водещите световни икономики.

„Америка си избра за президент човек, мечтаещ да бъде диктатор, Европейският съюз се разпада, премиерът на Великобритания Тереза Мей няма да управлява дълго време, докато нейната страна се кани да се отцепи от съюза, а Китай ще се превърне в още по-репресивно общество", това коментира милиардерът, който е председател на фонда Soros Fund Menegement.

Той не можа да прикрие недоволството си, че настоящата политическса ситуация в света е неблагоприятна лично за него: „Ръстът на фондовия пазар от ноември насам след вота в САЩ, стимулиран от обещанията на Тръмп, ще дойде към своя край... Несигурността е водеща, а тя е враг на дългосрочните инвестиции" – признава Сорос, цитиран от агенция „Блумбърг“.

Медиите припомнят, че във вторник британският премиер Тереза Мей, която състави кабинет след референдума през юли, представи своята стратегия за излизането от ЕС, включваща напускане на единния търговски съюз, което очевидно не се нрави твърде много на небезизвестният валутен и борсов спекулант.


В категории: Международна политика , Коментари , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки