Необичайното хоби на един пловдивски автомонтьор


Необичайното хоби на един пловдивски автомонтьор
19 Януари 2017, Четвъртък


Миниатюрната железопътна държава на Николай Анев се простира на площ от Миниатюрната железопътна държава на Николай Анев се простира на площ от 40 кв.м

Автор: Десант

Пловдивски автомонтьор преодолява стреса с необичайно хоби. Николай Анев съчетава реставрацията на класически автомобили с колекционирането на влакови композиции в мащаб 1:120.
Той притежава една от най-богатите колекции влакови композиции у нас, събирана повече от 30 години.

Миниатюрната му железопътна държава се простира на площ от 40 кв. м.
Гордостта му е автентичното копие на музеен германски парен влак, което се движи и издава същия звук като истинския му събрат.

Направата на железопътната инфраструктура, градчетата и ландшафта отнема месеци и години. Но в това е тръпката на хобито – да „рестартираш” реалността.

„След като го построиш и покараш това всичкото година-две по релсите, се получава едно еднообразие, което те кара да развалиш всичко и да започнеш пак от нулата. До момента това е пети или шести макет, който правя”, обяснява пред bTV гордият колекционер.

Николай се е специализирал в поддръжката и реставрацията на известна марка шведски автомобили. Те са едни от първите серийни класически турбо-бензинови семейни коли, популярни с това, че таблото им наподобява кокпита на изтребител.
Източник: bTV


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки