Маргарита Попова към Плевнелиев на прощаване: Имате личен принос към модела КОЙ!


Маргарита Попова към Плевнелиев на прощаване: Имате личен принос към модела КОЙ!
18 Януари 2017, Сряда


Аз на негово място щях да се боря със зъби и нокти, за да не се случи такова нещо в държавата. Нито е честно, нито е рационално, заяви по време на финалната отчетна пресконференция вицепрезидентът

Автор: Десант

Държавният глава Росен Плевнелиев и вицепрезидентът Маргарита Попова затвърдиха по време на финалната си отчетна пресконференция впечатленията за дълбоки разминавания помежду си. Попова разкритикува Плевнелиев за това, че е допуснал да му бъде отнет контролът върху службите и акцентира върху пагубните ефекти от разделението в държавата на институционално ниво.

Попова заяви, че е имало "желания да ни разединяват, да ни противопоставят отвън, дори и служители, не особено интелигентни и не особено добронамерени, от нашата администрация".

"Аз съжалявам, че президентът загуби контрола си върху службите, те отидоха в изпълнителната власт. Според мен това е фундаментален въпрос за всеки държавен глава. Ако на него му липсва този ресурс, той не може пълноценно да изпълнява своите задължения. Аз на негово място щях да се боря със зъби и нокти, за да не се случи такова нещо в държавата. Нито е честно, нито е рационално", заяви Маргарита Попова.

"Той знае и как се възпротивих и в момента, в който беше променен законът за ДАНС и на него му бе отнето правомощието да назначава председателя на ДАНС. Нали си спомняте с какво събитие в държавата се свързва това нещо? Отказът на държавния глава от това правомощие способства големите скандали през 2013 г. и няма какво да се лъжем. Не допринесе ли нашата институция да се развихри този модел "КОЙ"?", попита още тя.

Президентът Плевнелиев отрече да е имало проблем със службите и заяви, че е работил добре с тях. По негова оценка е добре за българското външно разузнаване да бъде под контрола на МС.

"Не аз съм този, който работи за разкол в държавата", допълни той.

По въпроса за назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, президентът заяви: "На първия час отговорих кой е виновен за това скандално назначение в държавата, попитайте останалите политици, които не са отговорили на този въпрос все още".

Плевнелиев отговори и какво ще прави след като излезе от президентството. "След като приключи цялата церемония, излизаме с вицепрезидента Попова в неделя, и лично аз ще си отида вкъщи. Ще остана на разположение на Радев, ако има нужда. Липсват ми приятелствата, липсват ми няколко дни, в които да се посветя на децата.

България е най-прекрасното място на света за мен, видях много, обиколих навсякъде. Ще пътувам много ще работя по света, но оставам посветен на България", заяви той.

Ще имам ново работно място и ще ви се обадя от там. Така пък отговори вицепрезидентът Маргарита Попова на въпроса с какво ще се занимава от следващата седмица.
Източник: Актуално



В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Бесарабец
21.01.2017 22:10:22
0
0
Най-накрая приключиха своите роли и "кукловодът от САЩ" , и "к...а на конци в РБ".
...................................................................................................................
За М.Попова - добри пожелания! Вече имате определен опит и той ще Ви помогне!!! Успех!
За Р.Плевнелиев - попътен вятър! Дали ще те отнесе в "НАТО" , или в "шенген" , или в "барака" на Б.Обама - не ме интересува!
.................................
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки