Нашенки вият сарми за гръцкия пазар


Нашенки вият сарми за гръцкия пазар
17 Януари 2017, Вторник


Фирменият автобус, който извозва работничките за цеха в Оняново, днес изхвърча от пътя

Автор: Илия Борисов

Фирменият автобус на гръцки цех за производство на сарми в Огняново, който вози работнички от селата Скребатно и Осиково, тази сутрин е излязъл от пътя, след като шофьорът не успял да вземе един от завоите, съобщиха благоевградските медии.

Майсторките на сармите, пътували в затъналия в преспите рейс, който малко по-късно бе изтеглен с багер, се отървали при инцидента само с уплаха и се прибрали пеша по домовете си.

Цехът в гърменското село Огняново цех е собственост на гръцки бизнесмен, който има и фабрика в Петрич, изградена в бившата база на благоевградския мелничен комбинат „Рила СТХ” АД край петричката жп гара – отново за производство на зеленчукови консерви – с лозов лист, печени пиперки и стерилизирани лозови листа.

В предприятието в Огняново, открито през 2014 г., българки навиват по традиционна гръцка рецепта сармичките, които изцяло се пласират само в южната ни съседка. Така, използвайки евтината работна ръка на наетите наши сънароднички, гръцкият инвеститор прави пачки в Гърция, докато властниците у нас само дето не му целува ръка за това, че разкрил работни места.

Което, безспорно, е нещо хубаво. Но щеше да е още по-хубаво, ако произведената от нашенките продукция, се реализираше на наша територия, та съответните данъци от това да влизат в родната ни хазна, а не да изтичат при съседите.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки