Течове и мухъл масово в прясно санираните сгради в цялата страна


Течове и мухъл масово в прясно санираните сгради в цялата страна
Първите проблеми с некачественото саниране се появиха в Димитровград Снимка: Нюз.бг
15 Януари 2017, Неделя


Вече показахме кадри на отлепена изолация от цял блок във Варна. Поредните потърпевши от програмата на ГЕРБ са в Бургас. Оплаквания има в София, Димитровград и др. градове на страната

Автор: Силвия Горанова

Жилищни блокове в Бургас, санирани по Националната програма за енергийна ефективност, протекоха след обилните снеговалежи, съобщи сайтът „Флагман”. Обновяването на сградите – бл. 101 в ж.к. „Меден рудник“ и в централната част на града, струва почти 4 млн. лв., уточняват от медията.



Хората са наясно, че блоковете все още са в гаранция, но се притесняват, че щетите всеки ден се увеличават, а в момента не се работи по тях заради лошото време.

„От фирмата изпълнител ни обясниха, че могат да направят нещо чак като се оправи времето. А дотогава какво да правим? Тече отвсякъде. Ламинатът се наду, мазилката в кухнята изпада. Апартаментът вече е за основен ремонт“, казва Евгени Богданов, който е един от потърпевшите.


Младият бургазлия живее заедно със семейството си в бл. 101 в ж.к. „Меден рудник“. Той твърди, че в почти всички входове хората се оплакват от течове. Санирането е започнало през май, а през август строителите вече завършили покрива и стените. Обновяването на жилищната сграда все още продължава.

Експерти уточняват, че е напълно нормално да се появят подобни проблеми, докато текат строителните дейности. Всички санирани блокове са в гаранция. Ако след обновяването възникнат проблеми, етажната собственост трябва да уведоми фирмата, за да ги отстрани за нейна сметка.

Дъжд и сняг текат от покрива на първия саниран блок в Димитровград. Санирането по националната програма не спряло водата да се стича по фасадата и да влиза в апартаментите, съобщи Дарик още през февруари м.г., позовавайки се също на потърпевши.

За сериозни проблеми в санирането и некачествено свършена работа сигнализираха едни от първите „опитни зайчета” на програмата още през 2015 г. от бл. 19 в столичния квартал „Захарна фабрика”.


Снимка: бТВ

По договор ремонтът там е предвиждал обновяване на общата фасада, на покрива и на стълбищата, както и мерки за енергийна ефективност - подмяна на дограмата, на вратите и прозорците. При първия дъжд обаче покривът им протекъл. Пред медиите хората показаха наводнен апартаментът на жена от третия етаж. Дъските и керемидите на покрива не са подновени, оказало се, че за ремонт на стълбището парите няма да стигнат, жалваха се тогава живущите в сградата.

Преди време показахме и снимки на варненски блок на бул. "Васил Левски", до заведение "Евридей". На 31 декември, навръх Нова година, там падна изолацията на цялата жилищна сграда.


Снимка: Тихомир Стоянов



В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки