В петък ни чакат положителни температури


В петък ни чакат положителни температури
13 Януари 2017, Петък


Заедно със затоплянето на времето, се нормализира и обстановката в страната. В 10 области обаче дървената ваканция все още продължава

Автор: Десант

Обстановката в страната постепенно се нормализира след обилните снеговалежи и ниските температури, които причиниха редица проблеми с трафика, електрозахранването и водоснабдяването в някои райони.

Основните пътни артерии в цялата страна вече са отворени и проходими при зимни условия. Отменено беше бедственото положение в шуменската община Венец, както и частичното в Община Смолян. В същото време обаче бедствено положение бе обявено в село Булаир, Община Долни Чифлик, област Варна.

Автомагистралите и първокласните пътища в областта вече са отворени за движение без въведени ограничения. Все още продължава почистването на четвъртокласната пътна мрежа. Остават затворени за движение няколко третокласни и четвъртокласни пътища.

Кметът на Смолян Николай Мелемов отмени частичното бедствено положение в общината. По думите му обстановката е нормализирана, пътищата са почистени и са проходими при зимни условия. Навсякъде има ток, вода, достъп, а учениците вчера бяха на училище.

Все повече стават пътните отсечки, които са отворени за движение при зимни условия и в област Добрич. Възстановено е движението на всички МПС в двете посоки по АМ „Тракия“ в участъка от п.в. „Зимница“ до п.в. „Карнобат", като скоростта е ограничена до 60 км/ч. Днес бе възобновен учебният процес в София-град и още три цели области - Видин, Габрово и Плевен.

В 10 области на страната обаче няма да се учи и в петък, заради влошената метеорологична обстановка и грипната епидемия. Това са Бургас, Добрич, Пловдив, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Стара Загора, Ямбол и Шумен.

За последния работен ден на седмицата се очаква времето да се затопли и максималните температури вече да са 1 и 6 градуса. Въпреки нормализирането на обстановката все още остава в сила препоръката към гражданите да не предприемат пътувания, освен ако не са абсолютно наложителни.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки