Измамник на съд - мамел с обяви за надомна работа


Измамник на съд - мамел с обяви за надомна работа
12 Януари 2017, Четвъртък


Рецидивистът дори и в момента е в затвора за подобно престъпление

Автор: Десант

Районна прокуратура-Казанлък внесе в съда обвинителен акт срещу Валери С., на 32 години, за това, че в условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си парични средства е поддържал заблуждение у три лица и с това им причинил имотна вреда, съобщават от държавното обвинение.

В периода от юни 2015 г. до декември 2015 г. три жени, които живеели в градовете Добрич, Габрово и Казанлък, си търсели работа, която да извършват от къщи. В различни интернет страници те попаднали на обяви за надомна работа за сглобяване на детски играчки.

Свидетелките се свързвали на посочения номер и провели разговори с непознато лице. Мъжът им обяснил, че трябвало да им бъдат доставени материали, с които да работят, като за първата доставка следвало да заплатят 32 лева и посочил банкова сметка. Обещал за сглобена играчка да се заплаща по 30 стотинки. След превеждане на сумите за доставка на материали, лицето за контакт спряло да отговаря на обажданията на жените.

По време на досъдебното производство обвиняемият Валери С. е признал, че той е водил разговори с трите свидетелки. Той е регистриран като извършител на измами на територията на цялата страна по схемата с превод на пари за надомна работа. В интернет пространството от негово име имало регистрирани множество обяви и съобщения. Дори в момента изтърпява в затвора наказание „лишаване от свобода“ за измама.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което сега е обвинен, е лишаване от свобода от три до десет години. Съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки