Доходите на Тръмп от чужди правителства, ползващи хотелите му, ще влизат в хазната


Доходите на Тръмп от чужди правителства, ползващи хотелите му, ще влизат в хазната
11 Януари 2017, Сряда


Целта е да се избегне конфликт на интереси

Автор: Десант

„Новоизбраният президент Тръмп доброволно ще пожертва всичките си приходи, които ще постъпват като заплащане от чуждестранните правителства за престоя им в неговите хотели, и те ще постъпват в държавната хазна“ – това заяви днес представителят на новия стопанин на Белия дом юристката Шери Дилън.

Така, по думите й, той ще избегне „евентуален конфликт на интереси“. „Тази стъпка на новоизбрания президент ще му позволи да се дистанцира от своите делови интереси и ще увери хората в това, че единствената му цел е отново да направи Америка велика“ – допълва Дилън.

По-рано на пресконференция тя съобщи, че всички активи на Тръмп, които има до инагурацията му на 20 януари ще бъдат предадени за управление на тръст. Неговата компания няма да подписва никакви договори в чужбина през времето на неговото президенстване, а сделките в страната ще се сключват под строг контрол за недопускане на конфликт на интереси. Бъдещият президент заяви, че бизнесът му ще се осъществява под ръководството на двамата му сина – Доналд-младши и Ерик.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки