Още 22,8 млн. лв. отидоха за доизграждането на АМ "Хемус"


Още 22,8 млн. лв. отидоха за доизграждането на АМ "Хемус"
Снимка: БНР
11 Януари 2017, Сряда


Само преди два дни бе избран и изпълнителят за проектирането и строителството на отсечка от 9,3 км - участъкът между Ябланица и Боаза.

Автор: Десант

Правителството осигури допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в размер на 22 880 400 лв. за авансово финансиране на доизграждането на автомагистрала „Хемус“, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Завършването на „Хемус“ един от основните приоритети в програмата на правителството като ключов проект за развитието на Северна България, се посочва в текста до медиите.

Автомагистралата е предвидена да свързва столицата с пристанище Варна, което е с определящо място в Черноморската икономическа зона. Трасето на аутобана е част от Европейската пътна мрежа от връзката с коридор IV на запад до коридор IX в близост до Велико Търново.

Очакваната дължина на магистралата е около 420 км, като неизградената част от нея е с дължина около 250 км.

Само преди два дни бе избран и изпълнителят за проектирането и строителството на отсечка от 9,3 км от автомагистрала "Хемус" - участъкът между Ябланица и Боаза.

Класираният на първо място кандидат бе „ХВП Ябланица“ ДЗЗД, в което участват: „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД.

Предложената цена от дружеството е 54,9 млн. лв. без ДДС.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка за изготвяне на технически проект и строителство на отсечката от аутобана е 910 дни. От тях 180 дни са за проектиране, а 730 дни за изграждане на обекта.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки