Правителството в оставка даде на Плевнелиев офис безсрочно


Правителството в оставка даде на Плевнелиев офис безсрочно
11 Януари 2017, Сряда


По закон трябва да му се дадат и до 20 хиляди лева да си купи техническо оборудване за него и още 30 иляди за ежегодното му функциониране

Автор: Десант

Правителството в оставка щедро предостави на досегашния президент Росен Плевнелиев офис за безсрочно и безвъзмездно ползване, за да можел той да работи в полза на обществото и след края на мандата си.

Помещението от близо 200 квадратни метра се намира на столичния булевард „Цариградско шосе", в сградата, в която са разположени отдели на НАП и структурите на Икономически и социален съвет.

Подобна привилегия е предвидена в чл. 4 от Закона за някои права на лицата, които са били президенти на България. Въпросният член дава възможност по искане на ексдържавния глава да му се предостави безсрочно право на безвъзмездно ползване върху недвижим имот - частна държавна собственост - до 200 кв. м, в посочен от него областен град за извършване на обществена дейност.

Видно е, че Плевнелиев се възползва максимално от предоставените му възможности от закона. Той предвижда също така за осъществяването му на тази обществено полезна дейност в бюджета на администрацията на президента на Република България ежегодно целево за се осигуряват необходимите финансови средства, както за изплащане на възнаграждението и здравноосигурителните вноски по чл. 2 (съгласно който въпросното лице - бивш президент на страната, има право на пожизнено месечно възнаграждение в размер 60 на сто от основното месечно възнаграждение на президента на Република България за съответния месец, б.р.), така и за функционирането на неговия офис в размер до 30 000 лв.

Освен това, според този нормативен акт, на Плевнелиев трябва да се осигурят еднократно и "средства за закупуване на техническо офис оборудване в размер до 20 000 лв.". Да му е честито!


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Милка Димитрова
12.01.2017 14:42:38
0
0
А защо НЕ? Какво толкова пак ви притеснява? Или щеше да ви е по-добре, ако се завърнеше в "ПАНЕЛКАТА СИ" , както преди време се жалваше Гоце?! Много злоба и завист има по земята българска, Боже!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки