Един фотошоп и срам за цял живот. А медиите - невинни?


Един фотошоп и срам за цял живот. А медиите - невинни?
11 Януари 2017, Сряда


Прокуратурата започна проверка по случая с порнографските снимки на училищен директор. Ако се окаже обаче, че са фалшиви, ще го отнесат ли медиите, които напълниха интернет стях?

Автор: Севдалина Пенева

Софийската районна прокуратура разпореди извършването на проверка, във връзка с изнесена в медиите и социалните  мрежи информация, за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ „Елисавета Багряна“ в гр. София.

Фотографиите са на директора на учебното заведение – Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание.

В хода на проверката ще бъде изяснена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. След приключването й, ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер, респ. – за повдигане на обвинение, както и по кой текст от НК.

Това се казва в съобщение до медиите от пресцентъра на прокуратурата.

В текста обаче липсва една съществена подробност. Ако се докаже, че става дума за манипулирани с фотошоп кадри, с цел съсипването на една човешка личност, ще понесат ли отговорност и тези медии, които напълниха интернет пространството със скандалните фотоси?

Дали ще отговарят за разпространение на порнография в мрежата?

Едва ли. Очернянето и заливането с помия в България е вторият най-доходоносен бизнес след тоя с търкането на талончетата на късмета. И също както балъците, които търкат, за да пълнят джобовете на шепа наглеци, така и масата читатели в интернет продължава да приема за чиста монета всичко, което ѝ се поднесе. Хигиена на информацията – нулева!

Справка – вижте излиянията под скандалните статии, посветени тези дни на директора. Нито едно съмнение, че може и да става дума за фотомонтаж, нито един намек, че може да е ученическа „шега” или отмъщение за нещо.

Не, балъците вече осъдиха на смърт човека, без да чакат прокуратурата да се произнесе. За радост на жълтите медии, които точно от това се хранят – от простотията, омразата и невежеството.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки