Родители, внимавайте! След „веселата” лютеница се появиха и близалки с марихуана


Родители, внимавайте! След „веселата” лютеница се появиха и близалки с марихуана
11 Януари 2017, Сряда


Първият сигнал за новия артикул в търговската мрежа идва от Общинския съвет по наркотични вещества в Бургас

Автор: Светлана Николова

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград излезе днес с обръщение към българските родители на малки деца да бъдат изключително внимателни за храните, които вкарват в къщи. Повод за тревожния апел е сигнал от колегите им в Бургас за продажба в търговската мрежа на близалки в опаковка, рекламираща марихуана.

„Нямаме данни към момента за съдържанието на близалките и не можем да Ви гарантираме, че те са безопасни за вашите деца. Използването на изображение на марихуана върху стоки, което представлява реклама на всяка стока, е нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Молим всички граждани, които открият, че децата им ползват от тези близалки или ги видят в търговската мрежа, да ни се обадят веднага на нашия телефон 073/830711 или да пишат на нашия mail: pitaizan@gmail.com. Ще Ви бъдем много благодарни за съдействието и предотвратяването на подобни подвеждащи децата реклами”, се казва в съобщението до медиите. 

От ОбСНВ изнасят тревожни данни за ученици от Благоевградска област, които пушат марихуана с разрешение на родителите си. Част от възрастните обяснявали на инспекторите,  че тревата била безвредна, докато тютюнът - опасен, затова него не позволявали да опитат.

Не разбираме защо едно дете на 11 години трябва да пуши изобщо, без значение дали е марихуана или тютюн. Пушенето не е дадено на човека като задължителна необходимост, казват от съвета по наркотични вещества. 

„На белите дробове и здравето на човека е задължителна необходимост чистия въздух, без вредни примеси, в които влизат и тютюна, и марихуаната. Надяваме се с помощта на родители, учители и журналисти да прекъснем поредния опит за реклама на марихуаната сред подрастващите и при това от най-ранна възраст. Особено след съществуващите в интернет серии с напушения Спондж Боб, предназначени за същата възрастова група”, апелират от ОбСНВ-Благоевград.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки