Мъж и жена загинаха от измръзване в дома си


Мъж и жена загинаха от измръзване в дома си
10 Януари 2017, Вторник


Драмата се разиграла в смолянското село Киселчово. Свидетел на смъртта на съпрузите станал техният син, който е на легло в същата стая, в която са намерени телата

Автор: Десант

Резултатите от извършената аутопсия на починалите мъж и жена от с. Киселчово потвърждават водещата версия, че възрастните съпрузи са починали в дома си в резултат на измръзване, съобщава Окръжната прокуратура в Смолян.

Разследването продължава до изясняване на всички факти и обстоятелства, като към момента остава водеща версията за настъпила смърт поради измръзване, посочиха от държавното обвинение.

86-годишният Хакъ и 81- годишната Хамиде Русеви са намерени на 9 януари мъртви в къщата им в селото.

Свидетел на смъртта им е станал техният син, който е на легло в същата стая. Синът е неподвижен и не вижда. В разказите си пред хора от селото обяснил, че майка му починала в петък, а бащата издъхнал в събота.

Семейство Русеви са единствените жители в Долно Киселчово през зимата, а най-близките съседи са на разстояние около 1.5 км в горната част на селото. Кметът на Могилица обясни, че ги е видял живи за последно на 2 януари, когато им занесъл хляб.

Телата на възрастните съпрузи са открити от полицая на с. Могилица, който получил сигнал, че семейството не е виждано от дни. Болният син, който има и психични проблеми, преживял няколко дни заедно с мъртвите си родители в същата стая.

Според разкази на очевидци температурата в жилището била под нулата. При огледа и при аутопсията не са открити следи от насилие. Образувано е досъдебно производство.

Източник: Смолян днес


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки