Мемоарна книга на мафиотски син разгневи обществени организации у нас


Мемоарна книга на мафиотски син разгневи обществени организации у нас
09 Януари 2017, Понеделник


„Семейният живот на Риина“ представя Салваторе Риина като добър и отговорен баща. Това ли е примерът за подражание, който посочваме на децата, питат от Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград

Автор: Силвия Горанова

Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград, организаторите и участниците в конкурса в памет на Джовани Фалконе „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ (създаден от община Благоевград и посолството на Република Италия, с подкрепата на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“) се обръщат към българските журналисти по повод скандален факт – книгата на сина на Салваторе Риина (последният кръстник на Коза ностра, свързан с убийството на Джовани Фалконе, Паоло Борселино и други) с наименование „Семейният живот на Риина“.

Тя представя Салваторе Риина като добър и отговорен баща, който учи сина си на християнски ценности, създава му условия за добро образование извън потискащите училища на бедните и подарява щастлив живот на семейството си. Подобна книга излезе и за Пабло Ескобар.

Такава ли е истината за тези „добри и отговорни бащи“, питат обществените организации в Благоевград. Чрез Съюза на българските журналисти те разпространиха днес гневно писмо с молба то да стигне до всички медии.

Ето какво още се казва в текста, над който си струва да се замислим:

"Свидетели сме, че нашето съвремие отправя противоречиви послания към децата ни и те не могат да отличат достойните примери за подражание и определяне на поведението им в личен и професионален аспект.

Често се случва чрез медиите, киноиндустрията и интернет да се налагат като водещи и влияещи върху развитието на подрастващите, лица от престъпния свят, лица от мафията, лица без духовни ценности, без морал.

Ето защо възпитанието на децата от най-ранна възраст трябва да изключва възможността подобни лицемерни и престъпни прояви да съществуват и да изкривяват представите им за нормалния начин на живот и реализация на индивида.

Преценено е, че фашизмът и неговата реклама чрез определени книги, песни или видеоматериали са опасни за човечеството и са приети съответните законови ограничения и забрани за тяхното разпространение.

Мафията, в това число и наркомафията, извършва престъпления, които засягат цели територии, голям брой население и особено унищожително действат срещу децата и младото поколение. Ето защо е недопустимо да се създават и разпространяват всякакви форми, които популяризират по позитивен начин имената и живота на престъпниците.

Днес много млади хора сами се предлагат за наркодилъри, продават дрога в училищата на своите съученици. Те се изживяват като съвременни герои вследствие на наложените извратени представи за чест и достойнство, дължащи се отново на противоречивите внушения от медиите или интернет.

Най-малките дилъри в България, със самочувствието на авторитети в училищата, са 12-13 годишни ученици – VI, VII клас. Имахме случай, при който отличник, дете на състоятелно семейство, се отказа от училище, за да стане „най-големия“ наркодилър от София до Кулата, повлиян от поведението, медийната популярност, правна недосегаемост и финансово благополучие на един от наркобароните в България.

Благодарение на кампанията за „спасение“ на конопа и почти ежедневното убеждаване за лечебните свойства на марихуаната деца от 5 клас пробват да пушат трева, а родителите им разрешават, за да не ползват тютюн.        

Настояваме българските журналисти да гарантират чиста и подкрепяща информационна среда за растящото поколение, а не увличаща го в престъпление, наказание и страдание. Бездействието, заиграването с лицемерни права и отричането на реалностите може само да увеличи размера и влиянието на престъпността, на мафията."


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки