Приказка за добрите пожарникари – история, която трогна хиляди хора


Приказка за добрите пожарникари – история, която трогна хиляди хора
08 Януари 2017, Неделя


Ще ви разкажа какво видях току-що от прозолеца ми... Така започва разказът на Елица Къдрева от София, който разплака фейсбук

Автор: Силвия Горанова

"Ще ви разкажа, какво видях току-що от прозореца ми." Така започва разказът на Елица Къдрева от София, който разплака Фейсбук. Историята е толкова истинска, че няма как да не трогне. Защото подобни случаи са все по-малко в този свят, в който няма време за човещина.

Ето за какво става дума:

"Един дядо и две баби минаваха по тротоара и мъкнеха с тях количка с доста голяма чанта. Не знам дали са неразумни или не са имали избор, за да излязат в тоя кучешки студ, но както и да е.

В един момент дядото падна, бабите се опитаха да му помагнат, за да го вдигнат, но без успех. Може би му прилоша, не знам.

Тъкмо се чудех какво да предприемем, обаче не се наложи. В този момент мина пожарна кола и едната баба и помаха. В първия момент си помислих, че просто ще отминат, но грешах.

Спряха колата и веднага изкочиха 5, 6 момчета. Отидоха при дядото и бабите попитаха ги нещо, веднага върнаха колата назад и ги качиха в пожарната на ръце, като ги пренесоха като малки деца.

След това останаха навън в този вятър и студ близо един час, защото в колата нямаше място за всички, докато най- накрая дойде линейката. Пренесоха отново дядото на ръце до носилката и помогнаха и на бабите да се качат. Не си тръгнаха докато линейката не потегли.

Тази случка многа ме развълнува и дори се разплаках, защото в последно време някак си свикнахме да устояваме на лошото и дори да не ни прави впечатление, но честно казано на доброто не издържах.На тези момчета искам да кажа само благодаря , че ми показахте, че все още има добри хора."


В категории: Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки