Ще стане ли Хилъри Клинтън кмет на Ню Йорк


Ще стане ли Хилъри Клинтън кмет на Ню Йорк
Снимка: Ройтерс
08 Януари 2017, Неделя


Мнозина смятат, че тя отново ще щурмува политическата сцена

Автор: Десант

Несъстоялият се кандидат за президент на САЩ Хилъри Клинтън може да реши да щурмува поста на нюйоркски кмет. За това съобщава таблоидът "New York Daily News", позовавайки се н добре информиран източник.

Мнозина нюйоркски демократи действително призовават бившата първа дама да се върне на политическата сцена и да се кандидатира за градоначалник на Ню Йорк на изборите, които ще се състоят на 7 ноември тази година.

Както отбелязват политическите наблюдатели зад Океана, в настоящата ситуация на партийна криза в Демократическата партия липсват лидери. Затова и нито един виден демократ не си е издигнал кандидатурата за предстоящите кметски избори. Законът позволява на Бил де Блазио да бъде избран два поредни четиригодишни мандата, затова и позициите на настоящият нюйорски градоначалнис са достатъчно силни, независимо от известното спадане на рейтинга му.

По-рано той имаше добри отношения със семейство Клинтън и дори през 2000 г ръководеше избирателната кампания на Хилъри за сената. Но отношенията им рязко охладняха по време на президентската гонка през миналата година, когато Блазио подкрепяше Бърни Сандърс като кандидат на Демократическата партия.

Самата Клинтън засега не коментира информацията за това, че може да се впусне в поредната предизборна надпревара. Мнозина експерти се съмняват, че тя ще реши да се върне на политическата арена, но все пак се чуват и други мнения.



В категории: Политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки